Startsida / Inlägg

Snygg och lycklig eller lycklig och snygg?

av Linnea Molander

En person som trivs med sig själv och sitt liv och utstrålar genuin lycka är bland det vackraste som finns tycker jag. Det vi uppfattar som skönhet handlar i större utsträckning om utstrålning än om utseende. En människa med pigga glada ögon, gott humör och härlig energi är någon man tycker om att vara nära och titta på. Det är vackert att vara lycklig. MEN det här sambandet missuppfattas av många som tror att man blir lycklig av att vara vacker. Det är inte sant.

bild-46
Vad du tänker om din kropp gör nämligen större skillnad för välbefinnandet än hur den ser ut. Människor som uppfattar sig själva som attraktiva är lyckligare, oavsett hur de faktiskt ser ut. Att vara snygg och att tycka att man är snygg är nämligen inte samma sak. Många skitsnygga människor avskyr sitt utseende. Du blir inte automatiskt lycklig av att vara snygg. Däremot är lycka klädsamt för alla. Och lyckliga människor är som bekant mer positivt inställda till det mesta, inklusive sitt utseende!
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB