Startsida / Inlägg

Europeisk konferens om positiv psykologi i Amsterdam

av Linnea Molander

Varje sommar hålls en europeisk konferens om positiv psykologi i en stor europeisk stad. De främsta forskarna och experterna samlas och delar sina kunskaper och det nätverkas och sprids information om kurser, utbildningar och föreningar.

I år hålls konferensen i Amsterdam 1-4 juli. Fokus ligger i år på hur positiv psykologi kan tillämpas i skolor, på arbetsplatser och sjukhus mm. Alltså hur positiv psykologi kan integreras på samhällsnivå.

Skärmavbild 2014-06-22 kl. 16.45.49

 

2010 var jag och några andra medlemmar i Sveriges Akademiska Coacher på konferensen när den hålls i Köpenhamn det året. Vi anordnade en praktisk workshop där konferensbesökarna fick prova positiv psykologi i praktiken genom olika övningar. Det var mycket uppskattat, särskilt eftersom resten av konferensen var extremt teoretisk. Här står min vän Julia framför flow-stationen i vår workshop.

julia flow

 

För den som är nyfiken på att lära sig mer om positiv psykologi direkt från de främsta forskarna och experterna kan jag varmt rekommendera deltagande på konferensen. På bara några dagar får du till dig enorma mängder kunskap, inspiration och framtidshopp. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB