Startsida / Inlägg

Snygg snygg snark

av Linnea Molander
Inför sommarsäsongen dyker det ofta upp ”peppande” budskap om att alla kroppar är fina. Tanken är säkert väl menad men jag blir bara trött. Trött på den underförstådda meningen att snygg, fin och trevlig att titta på är det allra viktigaste som finns att vara. Så viktigt att vi måste intala oss att alla är det, så att ingen ska känna sig utanför eller ledsen.

Men vore det inte mer befriande att släppa bilden av snygg som den viktigaste och bästa egenskapen hos en människa och istället fokusera mer på andra saker som är intressantare. Visst kan det vara kul att vara snygg, men det är ju helt orimligt att det kommer på första plats i varje situation. Ibland, ganska ofta faktiskt, spelar det ingen roll alls. Jag tvivlar på att dina vänner umgås med dig i första hand pga ditt utseende och förmodligen kan du sköta ditt jobb, klippa gräsmattan eller lösa korsord precis lika bra oavsett vilken tröja du har på dig.
poolfot

När jag pratade om detta med min vän och kollega Anna liknade hon kroppen vid en videokamera och sa att det viktigaste är inte designen på kameran utan att den tar bra bilder. Jag gillar den liknelsen för det gjorde enormt stor skillnad för mig när jag började fokusera på att uppleva min kropp inifrån istället för att titta på den utifrån.

Din kropp är inte ett prydnadsföremål utan ett bruksföremål! Den är till för att användas och för att ge dig en upplevelse av livet. Utan din kropp skulle du inte kunna uppleva någonting alls!

Prova idag att fokusera mer på hur kroppen känns att ”bo” i och vad du kan använda den till än på hur den ser ut. Som en bonus blir det helt naturligt att ta hand om kroppen, låta den få sunda vanor och göra den vacker när du redan uppskattar den för allt den kan göra för dig.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB