Startsida / Inlägg

Lycklig på 100 dagar

av Linnea Molander

Min vän och kollega Tina bestämde sig i våras för att under 100 dagar omsätta sina kunskaper om positiv psykologi och lyckoforskning i praktiken – och samtidigt blogga om det. På bloggen lyckligpa100dagar.se beskrev hon de lyckostrategier hon testat, och hur det fungerade.

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 23.00.51Förra veckan blev hon färdig och utvärderade lyckoexperimentet. Resultatet var långt över hennes förväntan. Hon skriver bland annat så här:

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 23.00.39

Som den akademiskt utbildade psykologiska coach hon är gjorde hon naturligtvis vetenskapliga tester före och efter experimentet. Så här såg det ut för Tina dagen innan hon startade, respektive dag 100.

fore

efter

På bara några månader gick hon från att känna sig lycklig 20% av tiden till 90% av tiden!! Det är riktigt stor skillnad! Och detta trots att hennes farmor dog under dessa 100 dagar. Tina skriver att hon övervägde att lägga ner projektet då men bestämde sig för att fortsätta, ”för att det är ju faktiskt såhär det är i livet. För alla. När livet plötsligt vänds upp och ner så står vi där och ska hantera det, vare sig vi vill eller inte. Så istället för att avbryta så valde jag att använda olika lyckostrategier för att bearbeta sorgen över att mista henne. Det var otroligt hjälpsamt för mig i min sorg.

Som jag skrivit om tidigare, det handlar inte om att vara 100% lycklig jämt, utan om att må så bra du kan när du kan och därmed lättare kunna hantera motgångar.

Om Tinas resultat inspirerar dig har du alla möjligheter att prova själv och bli lyckligare. Här på bloggen finns massor av lyckostrategier under kategorierna lyckostrategier och lyckojulkalender. Du hittar förstås också tips, strategier, kunskap och verktyg på Tinas blogg. Och jag kan varmt rekommendera dig att gå in på bloggen och läsa hennes avslutande inlägg om hur hon upplever skillnaden före och efter dessa 100 dagar.

Här hittar du en intervju med Tina från Nyheter24.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB