Startsida / Inlägg

Är du engagerad på jobbet?

av Linnea Molander

Jag skrev i förra blogginlägget om lyckliga entreprenörer som trivs med sitt liv och sitt arbete. Det är dessvärre något som långt ifrån alla anställda upplever. Jag lyssnade förra veckan på en föreläsning med min vän och kollega Erik Fernholm som pratade om hur dagens arbetsmarknad ställer helt nya krav på människor jämfört med tidigare, och vad det innebär för både företag och anställda.

Han berättade bland annat om en undersökning om engagemang på arbetsplatser i Sverige som visade helt katastrofala siffror:

bild-55

Som du ser på bilden var bara 16% engagerade i sitt arbete medan 73% inte brydde sig och 11% var aktivt missnöjda.

Jag blev riktigt chockad av siffrorna. Det är ju fullkomligt vansinnigt att så många människor tillbringar sina dagar på arbetsplatser de inte bryr sig om när vi lever i ett av världens rikaste och fredligaste länder där utbildningen är gratis och vi väldigt fritt kan designa våra egna liv, jämfört med på många andra platser på planeten. Vi har alla möjligheter! Ändå ägnar tre fjärdedelar större delen av sin vakna tid till något de inte ens bryr sig om!?

För den som inte trivs på sin arbetsplats är det ju en väldigt stor del av livet som mer eller mindre kastas bort om det inte känns engagerande, meningsfullt och utvecklande. Det är inte bara synd för individen utan för hela samhället. Engagemang, lust och glädje är enormt starka drivkrafter som både får oss att må bra och som kan förändra världen! Det är superbränsle!

Slösa inte bort dina dagar på ett arbete du inte bryr dig om! 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB