Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 8

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 8: LINKÖPING

MÅLVAKTER: ++++

Marcus Högberg blixtrade till i en semifinalserien mot Linköping för två år sedan och var nästan omänskligt bra då. Han följde upp den prestationen med en hygglig säsong och fjol och det är rättvist att skriva att 20-åringen har etablerat sig på SHL-nivå nu. Och bakom honom finns en målvakt som inte är ett dugg sämre. David Rautio fick faktiskt vakta kassen sex matcher fler än Högberg och jag räknar med att Linköping kommer att ha någon form av delad syssla mellan de båda målvakterna som bildar seriens kanske jämnaste målvaktssida.

BACKAR: ++++
Linköpings starkaste lagdel är backsidan där stommen består av landslagsbackarna Daniel Rahimi och Jonas Junland. De är i närmast ovärderliga för klubben och kan räkna med mycket istid i vinter. Chad Billins är en bra värvning och utöver de tre nyss nämnda backarna finns en uppsjö talang. Gustav Forsling har potential att vara en powerplay-back som öser in mål, Carl Dahlström och Anton Karlsson är redan fullgoda SHL-backar, trots deras ålder. Jag tror inte att trotjänaren och klubbikonen Magnus Johansson, som nu lagt skridskorna på hyllan, kommer saknas allt för mycket.

FORWARDS: +++

Nja, här är jag inte lika imponerad. Visst, Broc Little är kvar och Niklas ”Pajen” Persson har värvats, men jag tror saknaden av Jacob Micflikier och Jeff Taffe kommer vara stor. Vem ska göra poängen i vinter? Linköping har en förhoppning om att sprida ut poängproduktionen på fler spelare, men jag tycker mig inte se någon pålitlig målgörare eller framspelare där poängen är en garanti. Jakob Lilja är dock en spännande spelare och Rhett Rakhshani kan nog passa lagets spelmodell, men jag sätter ett frågetecken kring nyförvärv som Garrett Roe och Andrew Gordon.

Totalt: 11 +

NYCKELSPELAREN:

Daniel Rahimi.

GENOMBROTTET:

Gustav Forsling.

UTROPSTECKNET: Tuffheten.
Redan i försäsongens första match brakade Daniel Rahimi och Skellefteås Jimmie Ericsson ihop. Jag tror att Linköping kommer bli ett fysiskt lag att möta där även Nicklas Hardt gillar att fullfölja tacklingar.

FRÅGETECKNET: Poängproduktionen
Det är klart att Niklas Persson och Broc Little kommer göra en del poäng, men sedan då? Det finns inte lika många utpräglade målskyttar som i fjol och det gäller att någon träder fram och axlar den rollen.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:

Daniel Rahimi, Jonas Junland – Broc Little, Niklas Persson, Nichlas Hardt


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. LINKÖPING
9. ÖREBRO
10. MALMÖ
11. MODO
12. BRYNÄS
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB