Startsida / Inlägg

Prinsessan Sofia fick miljonbelopp i Göteborg

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2016-03-21 kl. 10.29.17

I fredags var det dags för den stora insamlingsgalan för Project Playground i Göteborg. 

Tanken var att både Sofia och Carl Philip skulle vara på plats på Auktionsverket Kulturarena, de var hedersgäster vid galan, men prinsen var sjuk och hade feber så han fick stanna hemma. Sofia sällskapade istället med Project Playgrounds generalsekreterare Daniel Madhani på röda mattan. (Sofia var snygg i en klänning från Greta).

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 14.33.09

– Kungafamiljen försöker alltid vara med på evenemangen som de har bokat, men ibland går det inte och detta är ett sådant tillfälle. Det är förkylningstider och han har bland annat feber, sa Margareta Thorgren vid hovets informationsavdelning till GT.

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 10.29.03

Ett hundratal gäster var inbjudna till trerätters middag och underhållning – och den stora auktionen där alla pengar går till organisationens arbetet i Sydafrika och Sverige. Och det blev ett kanonresultat under kvällen, lite mer än en miljon kronor samlades in!

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 14.33.28

Konferencier var magikern och komikern Stefan Odelberg och på scenen stod Robin Stjernberg och lite senare även Jam Ladies. Auktionen leddes av Peder Lamm och det var en rad spännande resor, upplevelser och konst som ropades ut.

Som jag berättade i förra veckan hade fotbollsspelaren Jonas Olsson tillsammans med Worldcitizen.se och Subjective Travel Intelligence skänkt en hotellvistelse för två på the Connaught Hotel i London tillsammans med biljetter till en fotbollsmatch med meet-and-greet.

Och gatukonstnären Shai Dahan, som stöttat Project Playground i flera år, bidrog till auktionen med ett konstverk som ska göras efter vinnarens egna önskemål.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB