Då brukar det kastas in en påse popcorn i micron. Det är en speciell känsla att höra poppandet, känna doften och sedan njuta av resultatet.
Någon kastade in sju SSL-matcher i micron – och sedan poppade det som aldrig förr.
Sju matcher.
71 mål.
Lite galna siffror, måste jag säga.
Paradoxalt nog så lyckades tre lag inte göra mål alls, så lika anmärkningsvärd som målexplosionen var, lika uppseendeväckande var det att bjudas på tre nollor under en och samma SSL-kväll.
Man kan se kvällen på olika sätt.
Alla resultat var ju inte lika njutbara som doften av popcorn, fem av sju matcher slutade med utklassningssiffror och det är ju givetvis roligare med jämna matcher.
Var kvällen ett tecken på en skiktad serie?
Ja.
De fem lag som vann med utklassningssiffror var de fem lag som jag håller högst inför säsongen: Iksu, Kais Mora, Täby, Pixbo och Endre.
Alla utom Kais Mora (som ställdes mot Karlstad) mötte lag som förväntas hålla till kring slutspelsstrecket eller i botten, så att de fem stora vann sina matcher var egentligen inte så speciellt, det var väl mer att siffrorna rann iväg så mycket.
De fem bästa lagen är verkligen de fem bästa lagen.
Var kvällen ett tecken på att det är enorma skillnader i serien?
Nja.
Det är skillnad.
Men skillnaden är inte så stor som den blev idag.
Det tror jag verkligen inte.
Ironiskt nog så skrev jag tidigare idag om Karlstad som en potentiell utmanare. Då fick man 0-9-pisk av Kais Mora.
Någon snodde mina popcorn, kan man säga.

***

Så gick det ikväll:

Dalen – Iksu 1-9: Som väntat så var det inget snack i derbyt i Umeå, även om siffrorna kanske rann iväg mer än jag trodde, Dalen brukar kunna täta sin defensiv skapligt mot även de bästa lagen. Iksu gjorde hela 7-0 i den sista perioden – men än mer anmärkningsvärt var att man hade nio (!) olika målskyttar.

Malmö – Pixbo 0-6: Bästa försvaret och bästa målvakten i SSL? Ja, det har Pixbo. Gästerna begränsade Malmö till blott elva skott – och då är det inte lätt att vinna. Pixbo avgjorde i mittperioden där man sköt fyra mål och gick upp i en 5-0-ledning. Grejen är ju att försvaret – eller ja, backarna – är bästa anfallet för Pixbo också. Backarna brukar göra en del mål, nu satte Stephanie Boberg dubbla bollar.

Kais Mora – Karlstad 9-0: Jag trodde Karlstad skulle ha poängchans här, men det var ju inte ens nära. Visst, det var bara 1-0 efter första perioden, men sedan rasslade det rejält i andra och Kais Mora ledde med 7-0 (!) efter 40 spelade minuter. Det mest sjuka är väl att Anna Wijk bara stod för ett mål och en assist med tanke på målfesten. Glödheta målskytten Malin Andréason satte två nya bollar.

Endre – Sirius 13-3: Oj, vilken utskåpning. Att Endre skulle vinna var ingen överraskning, men att det skulle bli en total kross… ja, det var något mer anmärkningsvärt. Endre ledde med 10-1 efter knappt 50 spelade minuter, innan Sirius orkade putsa lite på slutet. Poängsprutorna i hemmalaget: Linnéa Wallgren (tre mål, tre assist), Anna Moberg (tre mål, en assist) och, så klart, Sara Steen (två mål, tre assist).

Telge – Täby 4-13: Väntat att Täby skulle ta en klar seger, men kanske inte att siffrorna skulle rinna iväg så pass. Täby vann mittperioden med starka 8-1. Täbys värvningar från Tyresö-Trollbäcken stack ut, Julia Croneld satte fyra mål (plus två assist) och Linnea Wiregård tre mål. Snacka om att ha boostat offensiven med spetsiga värvningar. Även Jennifer Stålhult satte tre mål.

Rönnby – Linköping 3-0: Rönnby har ju tappat tonvis med rutin de senaste säsongerna, men värvade också in rutin i form av Angelica Nordfeldt, 26 år, till den här säsongen. Hon stod för två av tre mål när Linköping besegrades på hemmaplan.

Jönköping – Warberg 3-7: Oerhört viktig seger för Warberg så klart, som därmed gjorde ett lyft i tabellen och lämnade bottenplatsen. Avgörandet kom i mittperioden – både första och sista perioden slutade kryss, men i andra sköt Warberg fyra raka mål. Veteranen Therese Arneson, 29, sköt hela fyra (!) mål.