Startsida / Inlägg

Glass på burk

av Maria

 

Har haft en lång dag på jobbet och nu är jag hemma och njuter av glassen. Det blev hallonsmak och till det valde jag jordnötssmörsrullar och lite sirap.

 

Regina är vinnaren då hon svarade rätt på frågan ”Vad finns i burken”. (Inte så konstigt då hon var den enda som svarade…) Det var egengjord glass

 

 

 

Du behöver:  

3 äggulor

3 dl grädde

2 dl yoghurt

1 dl frysta bär

½ tsk vaniljpulver

 

Gör så här:

Vispa äggulorna för sig till hårt skum, vispa sedan grädden. Mixa yoghurten med bären, tillsätt vaniljpulver. Till sist vänd ner ägget och grädden i yoghurten och blanda med en sked. Ställ den i frysen, ät dagen efter!

 

Jag tycker att glassen smakade riktigt gott, smakade verkligen glass. Nästa gång kommer jag ha mindre grädde och mer bär för att få ännu mer smak.  Det är en jättebra efterrätt som man kan servera när som helst, framför allt om man får spontana gäster. Eller när man själv vill äta glass!   

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB