Startsida / Inlägg

Hörde jag bananbröd?

av Maria

 I fredags bakade jag bananbröd som smakade som himlen, perfekt till eftermiddagsfika med vännerna.  Sa jag nyttigt? Tack till Tasty-health som är grym när det kommer till recept! 

 

Du behöver för 8-10 bitar:

1 dl mandelmjöl

0,75 dl kokosmjöl

2 mogna bananer

65 g lättkesella

0,5 dl naturell yoghurt

2 äggvitor

2 tsk bakpulver

½ bikarbonat

1 tsk kanel  

valnötter 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

 

Mixa alla ingredienser med en stavmixer, förutom valnötterna.  

 

Smörj en bakform med kokosolja så degen inte fastnar.

 

Häll i smeten, strö över valnötterna och in i ugnen

 

Grädda i ca 35 minuter. 

 

Ett litet tips, ha du proteinpulver men någon smarrig smak. Häll i det i dina bakverk. Det blir hur bra som hellst! 

 

 
 
 
 
 
Foto: Klara Lindqvist 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB