Startsida / Inlägg

Veggie dinner part 2

av Maria

Efter 7 km löparrunda, stor handling blev det en vegetarisk middag. Det var någon av er som frågade om fler vegetariska recept och det kommer det att bli. Jag märker hur jag sakta men säkert börjar sluta äta kött. Efter en misslyckad Funghi på Vapiano bestämde jag att göra en egen variant med shirataki nudlar. Här har Du receptet.

 

För 1 person:

1 påse shirataki nudlar

3 msk lätt cream fresh

8 stycken cocktailtomater

champinjoner

½ rödlök

basilika

1/3 chili

 

Gör så här:

Börja med att hacka alla grönsaker.

 

Värm en stekpanna med lite olja och häll i löken. Låt det få fräsa ett tag och sedan tillsätt resten av grönsakerna.

 

Till sist, häll i nudlarna och låt det få koka ett tag.  

 

Inte mer än 15 minuter och jättegott. Det är bypogosjan det.

 

 

Shirataki nudlar är laktos/glutenfri, den är gjord på vatten och konjacrot. Det smakar inte mycket men suger lätt åt sig all krydda. Lätt att tillaga, passar perfekt till alla som har magproblem och hälsonördar. Jag köper mina från en Coopbutik för 20kr/paket, det finns även på vissa Ica-butiker och framförallt på nätet och vissa gym. Jag hittar mina i wookhyllan, gå förbi där nästa gång du är i mataffären.  

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB