Startsida / Inlägg

Äppelkaka med stil

av Maria
 
 

Lite fler än bara 8 ingredienser, tar längre tid än 30 minuter men helt klart värt det. Saftig och nyttig äppelkaka med jordnötssmak! Perfekt till eftermiddagsfikan!

 

 

Du behöver:

3 ägg

½ dl ekologisk jordnötssmör

1 tsk vaniljpulver

1 msk agavesirap (alternativ honung)

2 msk stevia

1 tsk kadermumma

2 msk kanel

2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

2 dl kokat vatten

2 ekologiska äpplen

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°

 

Vispa äggen, jordnötssmöret, vaniljpulvret sirapen, stevian, kardemumman, kanelen.

 

Blanda mandelmjölet, bakpulvret, och fiberhusken i en separat skål.

 

Blanda i kokande vattnet med äggen och resten. Tillsätt sedan mandelmjölet etc.

 

Hacka äpplena i tunna skivor. Ha i ett äpple i smeten, spara resten till topping. 

 

Häll smeten i en form med bakplåtspapper på.

 

Toppa med resten av äppleskivorna. In i ugnen i ca 30 minuter.

 

Mumsa i dig med en kopp te! 

 
  • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Aleksandra Wojcik och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB