Sommartårta

av Maria

Sommartårtan utan ångest, perfekt till födelsedagen, midsommar, kräftskivan and you name it, Kanske att man ska ha en i kylskåpet jämnt då den är perfekt som mellanmål. Leva nyttigt är lyxigt!

För 12 bitar behöver du:

 

70 g smör

2 ägg

1,5 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

3-4 msk stevia strö

2 tsk bakpulver

2 krm vaniljpulver

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200°: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

 

Smält smöret och häll i med det andra.

 

Separera äggulan från äggvitan och häll gulan i bunken.

 

Vispa sedan äggvitan till hårt skum och rör försiktigt ner i smeten. Blanda.

 

Grädda lägst ner i ugnen i ca 20-25 minuter. Håll koll!

 Jag gjorde detta två gånger för att jag få två lager. I mellan hade jag låg kalorisylt med egen gjord vaniljkräm då jag kokade 2 äggula, 1 dl vaniljkräm, 1 msk stevia strö och 1 krm vaniljpulver. Blanda hela tiden då det kokar så att ägget inte steks.  

 

 

Yes, I can

av Maria

Vilken dag. Tenta, baka det sista inför studentmottagningen och sedan åka till mitt första uppdrag. Med några små efterrätter och beröm känner jag mig redo för uppdrag två som är redan på lördag. Bilder och recept kommer upp imorgon.   

 

 

Tentabollar

av Maria

 
 

Idag är jag nörden som har med mig energibollar till tentan. Kom på imorse att jag inte hade fixat snacks men det här gick ju hur bra som helst. Här har du receptet på tentabollar.

 

Du behöver för 8 stycken:

12 stycken dadlar

½ banan

3 msk mandelmjöl

1 msk kokosmjöl

1 näve hasselnötter

lite kaffe

 

Gör så här:

Mixa allt till en slät smet.

Lägg smeten i kylskåpet under tiden du borstar tänderna och fixar dig.

Gör det till runda former och njut.  

 

Fikon förrätt

av Maria

 

Ursäkta för den mycket dåliga uppdateringen igår, hade en boll för mycket uppe i luften. Men jag kommer kompensera det med mängder av bilder denna vecka då det händer mycket. Imorgon är det dags för studentmottagningen som jag lagat massa smått och gott till, börjar bli lite nervös. Mer om det sen!

Smakar just nu på en förrätt som jag hittade recept på för någon dag sedan, den och mycket mer ska lagas på en födelsedagsmiddag som jag fått ära att ha hand om.

 

Du behöver:

Fikon

Ädelost

Kvarg

Mangochutney

 

Gör så här:

Dela fikonen i fyra delar, men inte hela vägen. Mixa ädelosten och kvargen till en röra och toppa fikonen med det. Ha på lite mangochutney.

 

Tips: du kan värma fikonen i ugnen. Jag föredrar färska!

 

 

Varmt

av Maria
 

 

Varmt, svettigt och mycket skönt. Sveper denna smoothie gjord på fryst mango, ½ fryst banan, kokosvatten och mandelmjölk. Bättre än många glassar! 

 

 

Mangobollen

av Maria

Dagens utmaning, retuschera bilder i solen. Håller tummen för att bilderna på min yummiga mangoglass ser bra ut? Jag gjorde en ”Joey”  i Vänner och improviserade med  allt som jag tycker är gott.

 

 

 

 

Du behöver för 1 glass:

1 dl fryst mango

3 tsk mandelmjölk (går att utesluta)

pistagenötter

fikonbalsam

 

Gör så hör:

Mixa mangon med mandelmjölken.

 

Forma den till en stor boll, lägg på en tallrik

 

Nu finhacka nötterna och rulla ”mangobollen” i nötterna,  ha på fikonbalsam.

 

Har du en glasspinne, lägg in den i mitten av bollen.

 

In i kylen i 15 minuter.

 

Intressant men gott! 

Sida 144 av 175