Konceptlöst värre
avI dag verkar det omöjligt att bara öppna en restaurang som serverar lite schysst käk. Istället ska det konceptualiseras, nördas och nischas till förbannelse. Krögarna flyger in arkitekter från Spanien och döper sina ställen till ”Who is Mr French?” och ”Pharmarium”.
Frågan är dock om det inte kommer en backlash snart, en återgång till det enkla och raka. Kanske har den till och med redan börjat – i dag öppnar kockarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms sin restaurang Lilla ego, på Västmannagatan.
I en intervju med Svenska Dagbladet säger duon att krogen ska just ses som ”en reaktion på bistrotrenden men även på det konceptuella”.
– I första hand tänker vi på oss själva som gäster. Det ska vara informellt, några platser ska vara obokningsbara och det ska alltid finnas ett par rätter på menyn som ligger under 200 kronor, säger Daniel Räms till SvD.
Ser fram emot att testa lite konceptlöst käk mycket snart.