Startsida / Inlägg

Murvlar och fotbollskrängare under samma tak

av Robbie Lauler

I morgon är det allsvensk upptaktsträff i Norrköping – eller Avspark som fotbollen döpt marknadsföringsjippot till. En årlig tillställning där journalister och klubbledare samlas under samma tak för att tippa allsvenskan medan tränarna intervjuas på scen.

Räknar med att leverera en hel del matnyttigt skvaller i den mån jag hinner.

Landslagstruppen mot Brasilien presenteras i samma veva. Jag och Esk från DN brukar ägna denna dag åt att sitta ner med Lars Lagerbäck en timme eller två. Vi får se om det blir tillfälle i år också. Av någon anledning är den gamle gråskallen ganska frispråkig när han sitter mellan mig och Esk. Senaste åren har exempelvis resulterat i två hyfsade attacker, en mot Djurgården och en mot ”Chippen” (även om Lagerbäck i efterhand ville beskriva sin andemening på ett helt annat sätt än vad jag gjorde i artiklarna, i alla fall när det gälllde Djurgården).

På sportbladet.se i dag: ”Superguiden: Allt du behöver veta inför VM. Sportbladets Petra Thorén guidar dig genom hemma-VM i Göteborg”.

…det handlar om konståkning och när ni klickar på länken inser ni det roliga.

…det var i alla fall roligt innan webben fixade till misstaget – länken innehöll nämligen ingenting.

Har tittat lite djupare på vilka fler artister som fanns med bland svaren när 129 allsvenska spelare svarade på Sportmagasinets enkät. Carola får två röster samt Tracy Chapman och salig Björn Afzelius varsin.

Snön kom till Stockholm precis men nu har det slutat. Om jag inte är alltför förvirrad tror jag att solen skiner utomhus i detta nu. Det är positivt, framför allt för mina sommardäck.

…fast nu snöar det tamejfan igen. Det är negativt för mina sommardäck.

Storyn om AIK:s misslyckade försök att värva Daniel Majstorovic mitt framför ögonen på Niva är en tempohöjare under en annars ganska nyhetsfattig svensk fotbollsperiod.

Om Mattias Jonson skulle lämna Djurgården för en allsvensk konkurrent är det nog dags att fundera på om något är snett i Dif. Nobbade av Oremo, inga direkta nyförvärv och nu också rykten om att bästa spelaren är på väg bort. Nu tror jag i och för sig inte att Jonson försvinner, och gör han inte det kan ni glömma den här lilla utläggningen. Två flugor gör ingen sommar.

I morgon reser jag som sagt till Norrköping medan ni kan läsa i Sportbladet om Gefles mest intressanta bidrag till elitfotbollen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB