Startsida / Inlägg

Sågad av Dagchefen

av Robbie Lauler

Så…nu har jag satt mig tillrätta på chefsstolen, flyttat Dagchefen ett steg till höger och är givetvis klädd i blåjeans och svart kavaj (mellanchefsskjortan hann jag inte stryka).

Det första man gör som chef är att läsa båda kvällstidningarna för att se om det finns något att gå vidare på (det gör man även som reporter så den kompetensen satt jag redan inne på). I dag hittar jag inga större grejer.

Sedan läser man TT:s utskick om vad som händer i sportvärlden under dagen: just i dag handlar det om kvalserien i hockey (tre matcher), allsvensk damupptaktsträff i Stockholm som ska bevakas på plats samt Champions League. Om jag fått styra den här tidningen efter eget intresse hade jag omdirigerat styrkorna en aning, men nu har vi trots allt läsare som är intresserade av både kvalhockey och damfotboll (det är i alla fall den rådande uppfattningen) så vi måste ha något om det också.

Man har ett vitt ark med morgondagens tidningssidor som visar hur många som är lediga, var annonserna ska ligga och hur mycket som går till spel och tv. Exakt hur många sidor vi redaktionellt har att leka med får jag inte avslöja, det är en så kallad affärshemlighet till i morgon bitti då tidningen är i butik.

Nu kom precis Spelchefen och tog mitt vita ark. Han sa ingenting, bara tog det vita arket och bar bort det till sin plats. Jag är inte riktigt klar över hur jag ska tolka det.

Nu kom Spelchefen tillbaka med arket och la det på samma plats som han tog det ifrån. Utan ett ljud. Kan ha varit någon sorts markering. Jag vet inte om det pågår en intern maktkamp bland mellancheferna.

Dagchefen funderar:
– Kan man göra en större intervju med den här Jaksalainen?
Rajalakso menar du?
– Just det.

Den idén köper jag.

Efter att ha styrt och ställt ett tag börjar Dagchefen gny om vår omröstning och en sak är vi faktiskt överens om: att de som vurmar för Roma-Man United känns lite mer nyanserade och motiverar sin ståndpunkt bättre än de som brölar efter slaget om England. Men vi gör inte en tidning för Nietzsches övermänniskor utan för folkhavet vilket jag förklarade för Dagchefen.

Idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth promenerade precis förbi. Finns några saker jag skulle behöva ta med henne, men hinner inte just nu.

Nu ringde en herre och undrade om vi på Sportbladet visste hur han skulle bära sig åt för att sälja sin autografsamling som bestod av hela Brasiliens VM-trupp 1958. Pröva Blocket, sa jag, men det hade han redan gjort. Någon som är intresserad? Lägg ett bud så framför jag det.

”Dagchefen här, tänkte summera Lauls dag som chef på Sportbladet.
Självförtroende: L L L L L
Arrogans: L L L L L
Hockeykunnande: L
Tidningstänkande: L L L
Champions League-vinklar: L L L L (Faktiskt! Dessutom medgav han att de som höjde Romamatchen var de mer intelligenta av hans läsare)
Uppskattning av övriga chefer/reportrar/redigerare: L
Chans att han får sitta på den här stolen igen: L”

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB