Startsida / Inlägg

Jag är på Zlataninhas sida

av Robbie Lauler

Ställdes inför ett dilemma nyss. En kommentar till bloggen undrade om ”Ingvar Oldsberg är en Hammer”? Med tanke på min reaktion på Marcello Lippis antiböguttalande trodde jag att kommentaren syftade på att Oldsberg var lagd åt det hållet, alltså någon som…”hamrar på” typ, och skvaller om Oldsbergs privatliv kanske inte ska avhandlas här. Men precis när jag raderat inlägget slog det mig: Hammer = en West Ham-supporter. Så kan det gå.

Dam-EM är i full gång och nu slutar Zlataninha att ge intervjuer. Det är synd men jag kan ha viss förståelse – hon är ovan vid den plötsliga och stora uppmärksamheten och anser att kritiken mot henne är överdriven. Hon har en poäng, de som bevakar dam-EM är alldeles för tuffa, bara för att hon kallas ”damernas Zlatan” och är ett tekniskt geni kan man inte ställa högre krav på henne än på de som lirat landslagsfotboll i 25 år.

…däremot finns en annan mediebojkott som är helt uppåt väggarna. Konkurrentens ende Krönikör är nämligen i blåsväder igen. En krönika om höjdhopparen Linus Thörnblad har retat upp friidrottsförbundet och saken avhandlas i branschpressen. Det anmärkningsväda är Krönikörens svar:

– Jag talar inte med Resumé. Det är bara en massa skit som ni skriver.

Resumé är en ganska snäll tidning (eller snäll är fel ord, en seriös tidning inom sitt gebit) och om jag varit chef på konkurrenten hade jag gett Krönikören sparken. En journalist som bojkottar media 2009 känns ungefär lika modernt som senaste Indiana Jones-filmen och Marcello Lippi ihop. Dags att släppa fram Orrenius.

När det gäller Lur luras han vidare sin vana trogen med att ta åt sig äran för andras nyheter. En text i dagens tidning om att Rasmus Elm är klar för AZ Alkmaar inleds med ”Det blir som SPORT-Expressen avslöjat”. Vilket ryggradslöst agerande! Dags att släppa fram Disco.

Så, nu lämnar vi gnället eftersom många av er som läser här inte gillar gnäll. Men när det verkligen är befogat måste man ibland sätta ner foten.

…en sista grej angående Thörnblad bara. På presskonferensen dagen efter VM-femman blivit avrättad i krönikan ska han ha gått fram till en av konkurrentens reportrar och sagt:

– Eftersom Olsson inte här här, hälsa honom tid och plats.

Jag är inne på Punkt SE-polackens linje här, Thörnblad är nog rätt cool i alla fall.

Avslöjar i dag att Martin Klette slutar som advokat. Om han tagit beslutet själv eller om det pressades fram efter Advokatsamfundets hårda uttalande i somras kan man bara spekulera i…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB