Startsida / Inlägg

Kan Almqvist fixa Linderoth till HIF?

av Robbie Lauler

Party-Janne Andersson tar tydligen över Öis och det låter som en bra lösning för klubben…frågan är om det var det Party-Janne drömde om när han lämnade HBK? Nog för att krogutbudet är betydligt vassare i Göteborg än i Halmstad men man kan tycka att han är värd en allsvensk klubb. Varför inte Helsingborg? Men de satsade alltså på Conny Karlsson och nu Reine Almqvist. Almqvist ska analysera motståndare och hitta nya spelare. Analysera motståndare gjorde han bra under U21-EM (Vitryssland) men scouta spelare…tja, ni minns väl det här.

…i och för sig, om Almqvist lyckas värva Tobias Linderoth har Helsingborg nog inget emot det.

…men chansen är snarare större att pappa Anders dyker upp i tränarstaben för Helsingborgs IF (där IF står för Ingen-under-55-Föreningen).

På måndag presenteras truppen till januariturnén i samband med förbundets årliga jullunch. Är Lars Lagerbäck och Roland Andersson på plats, tro?

…och kommer Kalmars Tobias Eriksson med? Killen har aldrig tidigare gjort en landskamp, inga P-landskamper, ingenting (i alla fall enligt Svensk Elitfotbolls guide till 2009. Men den informationen visar sig vara fel, enligt förbundets hemsida gjorde Eriksson 7 J-landskamper för sex år sedan).

Wennman den store tror på Barcelona framför Chelsea som slutsegrare i Champions League och det är väl hugget som stucket även om jag personligen tror mer på Chelsea. Men framför allt hoppas jag att lagen får mötas, semifinalen i våras är en av de mest intressanta matcher jag har sett då Chelsea manövrerade ut Barca totalt som reste sig på 9,5 genom Iniestas påpassliga skott. Ska Barca vinna igen måste nog vår vän Zlatan börja leverera mål även i CL.

Jag fick för övrigt in elva av 16 lag i mitt gruppspelstips vilket är knappt godkänt.

…i februari börjar Champions League på riktigt. Det ser vi fram emot.

En fråga som hänger i luften: hann Jens Lehmann verkligen tömma klart innan Unirea drog upp sitt anfall på vänsterkanten? Snabbt jobbat i så fall. Han hann i alla fall ”rätta till den”, det syns tydligt på TV-bilderna.

…eller heter det rumänska laget egentligen Urinera? (Jag tackar Micke för den).

Eller som Viktingstad avslutar sin artikel:

”Stuttgart vann matchen med 3-1 och är klara för åttondelsfinal i Champions League. Inte så illa pinkat”.

…tänk så roligt man kan ha.

Tyskland förlorade mot Frankrike och Sverige är utslaget redan innan dagens match mot Danmark. Vi talar VM i damhandboll.

– Vad fan säger du?! Nu känns ju den här matchen som en avslagen pilsner, säger förre förbundskaptenen Ulf Schefvert till sportbladet.se.

…som om den inte gjorde det innan.

Rami Shaaban säger: ”Jag stannar i Hammarby”. Hote eller löfte? Med tanke på klubbens ekonomi alltså.

Klubblags-VM? Känns inte superhett.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB