Startsida / Inlägg

Är Messi helig för negativ kritik?

av Robbie Lauler

Jag har en teori att ”stökigt” är vårens modeord. Hörde Jesper Hussfelt säga det för ett år sen, nu hör jag det från alla från Bank till marknadschefer. ”Ikväll blir det stökigt”…”Kolla vilken stökig jacka jag köpt”…och så vidare.

Ett ord som missbrukas är ”klassiskt” eller ”en klassiker”. Jag faller dit själv ibland men försöker tänka på det. I går läste jag på Ledstjärnans blogg att Mourinhos firande på Camp Nou är ”klassiskt”. I Aftonbladet skrivs det i dag att Janne Josefssons Uppdrag: Granskning från i onsdags är ”en klassiker”.

Men jag vet inte…Marco Tardellis målfirande i VM-finalen 1982 är klassiskt…Josefssons valstugereportage en klassiker…men hur länge kommer vi att minnas Mourinho på Camp Nou och Josefssons knäck från i onsdags?

Värt att fundera på.

Zlatan får mycket skit nu  – i Sverige, i Spanien, i Italien. Att det blir mycket fokus på honom i dessa länder köper jag, ändå kan jag tycka det känns lite snett när till exempel Erik Niva skriver en lång, tuff krönika om Barcelonas fiasko med Zlatan som den stora syndabocken – utan att ens nämna Leo Messi. Har vi inga krav på denne Messi alls? Vi hyllar honom när han har lekstuga mot svaga försvar – men när han inte kliver fram i en match där han verkligen måste kliva fram, då är det tyst som i graven. Är Messi helig för negativ kritik?’

En sista ledtråd inför morgondagens Laul Calling; Han är allsvenskans (och superettans) bäste målskytt under 2000-talet”.

OBS! I morgon kommer Laul Calling ut lite senare än vanligt, cirka klockan 14.00. Men det är värt att kolla in ändå, inte minst för vår långbenta reporterpuma Madame Amandas briljanta möte med Ale Bedoya och Charlie Davies som går en rond i Fifa 2010 via skype. Riktigt stökig TV.

…ett klassiskt reportage?

Jag har svårt att se hur Inter ska tappa Champions League-bucklan nu. Mourinho har den redan halvvägs uppe i arslet, som han kanske själv skulle ha uttryckt saken.

I kväll laddar vi för fyra tunga allsvenska matcher: IFK Göteborg-Malmö, Helsingborg-AIK, Elfsborg-Brommapojkarna, Djurgården-Mjällby. Jag har inte riktigt bestämt vilket russin jag ska plocka. Lutar åt Blåvitt-MFF som går Canal +.

Fyra frågor:

* Ska Malmö definitivt spela bort Blåvitt från höstens guldstrid?

* Vad tar vi oss till om Helsingborg vinner igen?

* Kliver Marcus Ekenberg upp i allsvensk skytteligatopp?

* Levererar John Guidetti poäng för tredje matchen i rad?

Till sist; jag har inte glömt bort att Trelleborg och Åtvidaberg möts, det känns bara inte riktigt som kvällens grej.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB