Startsida / Inlägg

Efter Grahns nobb; bojkottar ”Säsongskortet” Mjällby nu?

av Robbie Lauler

Mjällby har ett ganska roligt fotbollslag upptäckte jag i kväll. På vänsterbacken en snubbe som ser ut som Carolina Klüft, på högermittfältet en lirare som kallas ”Löken”. 

…Klüft-kopian upphävde dock den offside ”Bagarn” Rosengren försökte ställa på Erik Sundin som ohotad kunde glida fram och chippa in 1-0 för Helsingborg.  

Joel Ekstrands utvisning inget att säga om. Korrekt dömt av Jonas Eriksson (jag protesterar heller inte mot Robledos röda). Men trots bara tio HIF:are på planen och stort spelövertag lyckades Mjällby aldrig hota Helsingborgs ledning. Skåningarna kröp lugnt ner i skyttegravarna och promenerar vidare i tabelltoppen. 

…HIF utan Marcus Lantz är inte bättre än Åtvidaberg…eller hur var det nu?

I kvällens andra match tog Malmö FF som väntat alla tre poäng. Daniel Andersson missade den straff som Molins fick billigt, och slutresultatet stannade vid 2-1. Inspirerad av Molins försökte sedan Djurgårdens Philip Hellqvist dansa till sig en Dif-straff i slutminuten – men den hade varit om möjligt ännu billigare. 

Tobias Grahn gjorde en ”AIK” efter matchen på Strandvallen och vägrade låta sig intervjuas av PPW-sändningen. Bojkottar ”Säsongskortet” Mjällby nu?

Värt att notera: Kalmar, AIK och IFK Göteborg har 17, 16 och 14 poäng upp till Helsingborg. Elfsborg (tio poäng bakom) räknar jag dock inte bort riktigt ännu. Naturligtvis inte MFF med sina fem upp heller. Kanske kan Örebro eller Häcken blanda sig i hela vägen, BP och Mjällby orkar knappast hänga på så länge.

Dagens vits: nu vet vi att sta(h)ren är en flyttfågel.

Jens T Andersson kliver in i AIK för att hjälpa till med scoutingen. Jag hoppas ni hänger med på den här men…(1) avgå (2) Jens!

…skämt åsido, men visst finns det en risk att Mikael Stahre i november sparkas från Panionios utan att ha hunnit uträtta särskilt mycket? Hur kommer det att att låta då? ”Han borde aldrig hoppat på det där…”. Samtidigt kittlar så klart cashen…300 000 netto i månaden, vem är jag att säga till Stahre att han borde nobba det? Och han kan ju inte förutsätta att allt ska gå åt helvete. Ändå hade jag större förståelse för Magnus Pehrsson när han lämnade Gais för Ålborg.

Skillnaden på min granskning av (före detta) advokat Martin Klette och TV4:s granskning av agent Oliver Cabrera är: medan Cabrera riskerar att bli av med sin agentlicens, så gick (före detta) advokat Klette till att bli agent. Det säger en del om hur mycket förbundet egentligen bryr sig om sådana här saker. Men dundras det på i en stor TV-kanal så…

…21 juni möts till exempel Klette och fotbollsinvaliden Oskar Rönningberg i Helsingborgs tingsrätt. Ett liknande ärende pågår i Södertörns tingsrätt mellan Klette och Patrick Amoah.

Den här bilden ser ni på egen risk. Brages Andreas Hedlund får benet avsparkat av Norrköpings Gunnar Thor Gunnarsson – jag förutsätter att Lund på TV-kanalens Fotbollshemsida nu initierar en mejlattack riktad mot Thor Gunnarsson.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB