Startsida / Inlägg

Härliga fotbollsdagar väntar

av Robbie Lauler

Vilken helg. I fredags den briljanta idéen att samla Bank, Niva och Leffe på läktaren i mitt vardagsrum för att återuppleva världens bästa VM-match någonsin – kanske också världens bästa fotbollsmatch genom alla tider.

Jag talar så klart om Frankrike-Brasilien från VM 1986, ansedd som en av de bästa tillsammans med semifinalen -70 mellan Italien och Västtyskland (4-3). Jag håller Frankrikie-Brasilien högre eftersom jag inte sett den andre matchen. Tvåa i min bok: Italien-Tyskland från VM 2006 (2-0). Trea: Västtyskland-Frankrike VM 1982 (4-3).

Resultatet av denna kväll ser ni i skriven form i vår bibel inför fotbolls-VM, och i Laul Calling.

Lördag blev en vilodag, på söndagen årets första fotbollsmatch: Vasasällskapet B körde över Enebyberg (?) med 4-2. 

Dagens internetkurs…

Bild 2.png

…så ser vår Laul Calling-puff ut. Folk gnäller på att man inte kommer direkt till klippet. Men herregud…hur övertydligt ska det vara? Om du trycker på den översta länken (Peruanske skyttekungen…) kommer du DIREKT till klippet som rubriken syftar på. Om du klickar på EXTRAMATERIAL kommer du till ett fem minuters extramaterial. Om du klickar på Se hela Laul Calling så börjar programmet från början. Det övergår mitt förstånd att man kan misslyckas att förstå detta.

 

Jag räknade bort IFK Göteborg från guldstriden i förra veckan. Vad händer? De tvålar dit Elfsborg med 5-1. Missade tyvärr matchen (på grund av min egen match) men vad jag hör spelade Blåvitt inte särskilt bra trots de stora siffrorna. Väntar därför med att backa från min teori.

 

…däremot gillar jag Tobias Hyséns känga till Emir Bajrami:
– Man får ju lära sig att spela efter förutsättningarna. Annars får han vara så bra att han får spela i en annan liga där planerna är bättre. 

 

Annars har vi intressanta fotbollsdagar framför oss. Kalmar-AIK i kväll, Malmö-Helsingborg i morgon plus två Champions League-semifinaler. Barcelona bör klara Inter, och frågan är om Lyon kan stoppa Bayern München som verkar vara inne i en hysterisk form? Men jag ser hellre en final mellan Zlatan och Kim.

 

Bilderna på Eddie Gustafssons benbrott är som alla andra bilder på benbrott: ytterst obehagliga.

 

Känns det inte lite tidigt för tvillingbroder Olsson att vara aktuell för att bli utlandsproffs? Så mycket har han väl ändå inte presterat. Men det är möjligt att Martins succé i Premier League är en dörröppnare. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB