Startsida / Inlägg

Långa bollar på Linus på linjen

av Robbie Lauler

Linus Hallenius heter spelaren som ger Hammarby hopp. Det tvivel som funnits kring Bajen inför årets superettan har handlat om anfallssidan. Sebastian Castro-Tello är en bra spelare – men sedan då? Freddy Söderberg? Nja. Linus Hallenius? Nja.

…men det var i fjol det.

Under försäsongen har Linus Hallenius spottat in sex baljor, och följde upp med två direkt i premiären mot Ängelholm. 2-1-målet var en kvalitetsprestation där han snodde åt sig bollen en bit in på offensiv planhalva och sedan trampade rakt igenom hela vägen till avslutet lågt i bortre.

21-åringen från Sundsvall tjuvade ständigt på offsidelinjen, och var ett hot oavsett det var långa bollar eller om Hammarby spelade sig fram via Maic Sema på högerkanten. Jag gillar hur Hallenius löper; en kraftfull, tung löpstil där farten ser ut att öka hela tiden och han använder armarna begåvat för att komma in framför motståndaren.

Fredrik Söderström sjuk och Petter Furuseth utanför startelvan. Kan Bajen hålla den bredden i truppen att föredettingarna bänkas blir laget definitivt att räkna med.

Ni hör att jag inte dömer ut Hammarby trots förlusten 3-2. Jag tycker det är för tidigt att göra det. Egentligen handlade det om en olycklig sista kvart. Samt att det inte är någon skam att förlora mot Ängelholm i en premiär på en kohage.

Det mest positiva ur ett Bajen-perspektiv var att den krampaktiga, förlamande känsla som låg som en dimma över spelarna halva förra året verkar vara bortblåst. Nya tränarduon Mikael Borgqvist och Jesper Blomqvist har uppenbarligen jobbat bra med att få tillbaka glädjen i gruppen.

…försvarsspelet lämnade däremot en hel del i övrigt att önska…oerhört passivt i eget straffområde. Där har Blomman och Borken mycket att få rätsida på. Väldigt mycket. Avgörande mycket om Hammarby ska ta klivet upp eller bara komma fyra som jag tippat dem.

Skadorna på Patrik Gerrbrand och Castro-Tello oroar naturligtvis, men enligt de första rapporterna ska det inte vara så allvarligt.

Ängelholms David Bennhage – vilken lirare. Vad vet vi om honom?

Nu är jag äntligen stolt cykelägare. En svart och grå Marin Drakes Beach 2009 blev det. 3 800 kronor inklusive lås, lampor och montering. Pimpad med ett bollhorn, så klart. Hämtas i morgon efter jobbet.

Tror ni förresten inte att Party-Janne dök upp i TV4 Sport-sändningen. Ett kärt återseende.

…och Broder Birro var med i Aktuellt-studion och krävde ett upprop mot Påven.

I Aktuellt nästa vecka: Linda Rosing rasar mot Dalai Lama.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB