Startsida / Inlägg

Årets coolaste fotbollsnamn

av Robbie Lauler

Dramatiken kring kungafamiljen vet ingen ände. I går träffades Daniel och Jonas på Teatergrillen i Stockholm för ett förtroligt samtal över en bit mat. Samtidigt ”flyr” Madde till New York där hon får stöd av vänner. Bröllopet är uppskjutet på obestämd framtid och ingen vet om det blir av. Jag har mina teorier vad krisen beror på men väntar med spekulationen.

Min nyinköpta cykel – en Marin Drakes Beach 2009 – får massiv kritik av en vän på Facebook. Han menar att Cykelringen blåser folk med överpriser och usel service. Har min vän Renskötaren rätt – eller ska han fokusera på sin sameby i stället?

Holger Badstuber, Bayern München – 2010-års coolaste fotbollsnamn? Speciellt när det uttalas Baaaadstuber.

…i konkurrens med Kim Kuk-Jin, Nordkorea.

…men jag hade velat se rubriken ”Kim Kuk-Jin – hopefull of scoring” i stället.

I kväll möts AIK och Halmstad på Råsundas nylagda, fina gräsmatta. Som jag varit inne på tidigare är det en match som andas ångest. AIK har två poäng, Halmstad fem. Fördel AIK i ångestligan. Enligt HBK:s hemsida spelar Anel Raskaj trots smällen på vänster fot senast mot Mjällby. AIK saknar Jorge Ortíz och ett anfallsspel. Martin Mutumba som forward är ett försök till lösning på det sistnämnda.

Malmö FF och Häcken har inte alls samma bekymmer, båda lagen obesegrade. Hur väljer Peter Gerhardsson att tackla MFF borta?

– Vi ska ge dem lagproblem hoppas jag, sa Gerhardsson kryptiskt när jag messade med honom precis.
Vad betyder det?
– De ska få spela dit vi vill. 

Intressant. Som lekman tolkar jag detta som att Gerhardsson vill tvinga Malmö att skicka långbollar på Larsson och Ofere, i stället för att kunna spela sig fram och sätta in bollar bakom Häckens backlinje.

Traditionens makt är stark. Om det stämmer ska Helsingborg förlora i kväll mot jumbon Åtvidaberg. ”Åtvid” har fått bättre ordning på sitt spel, två raka kryss. Senast mot Häcken kunde det blivit vinst, men det kunde också blivit förlust. Men framför allt är vi nyfikna på HIF – ska de fortsätta att leverera eller kommer jag sätta rubriken ”Svängiga Helsingborg” på mitt nästa blogginlägg?

…i morgon spelar vi för övrigt in Laul Calling. Till de tidigare ledtrådarna kring gäst lägger vi nu: landslagskapten.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB