Modig coaching av Larsson

av Robbie Lauler

En aktiv Henke Larsson höll gång tugget vid sidlinjen hela matchen och till slut hade han gapat hem tre poäng till Landskrona i sin tävlingsdebut som tränare. Oavgjort kanske varit mer rättvist men Bois-målvakten Peter Karlsson blev en positiv, ny bekantskap. Precis som mittfältsmotorn Thomas Raun som både hotade framåt och tog det defensiva slitet.

…men vad hade målvakt-Karlsson på huvudet? Ett hårnät?

Larsson valde att ligga kvar med 4-3-3 tiden ut trots den bräckliga ledningen, det var modigt. Taktiskt var det heller ingen 4-2-3-1-variant av 4-3-3 utan det var fyra backar, tre centrala mittfältare, tre anfallare. Punkt.

…lite som…Barcelona?

Sett till helheten har jag ändå svårt att se att jag får in mitt tips. Tuffare matcher än Degerfors väntar för Bois.

…och vilken genomusel jävla åker till fotbollsplan. Igen. Lägg ner superettan. Också.

Eftermiddagens allsvenska match, den mellan Häcken och Åtvidaberg, har jag av förklarliga skäl ingen direkt koll på eftersom den spelades samtidigt. Alltså nöjer jag mig med att ställa frågan: kommer ÅFF göra några mål alls i årets allsvenska?

Eftermiddagens vändning svarade Vasalunds -01:or för. 0-5 i paus blev 5-5. Och då snackar vi 15-minutershalvlekar på sjumannaplan. Ett styrkebesked.

Nu laddar vi för el Clásico, en av två sevärda matcher i en liga där två överlägsna lag just nu är överlägsnare än någonsin.