Startsida / Inlägg

Håll en tumme för Gnaget i kväll

av Robbie Lauler

Ryktet var att Alex Miller, AIK:s nya tränare, själv mejlade till klubben och föreslog sina tjänster. När vi hade Björn Wesström i VM-programmet svarade han att han inte trodde att det gått till så.

Men nu säger Thomas Lyth, sportsligt ansvarig i styrelsen, så här i en intervju i konkurrenten:
– Vi letade efter en ”sidekick” till Björn, så som Benny Lennartsson var till Alexander Axén i Gais. Jag pratade med två-tre namn, men det var ingen som nappade.
– Då öppnade vi mejlboxen och fann Alex Miller väldigt intressant.

…Lyth säger det inte rakt ut men nog fan känns det som att mina uppgifter stämmer, att skotten mejlade och föreslog sig själv. Det är en något ovanlig rekryteringsprocess.

Samma rykten gjorde för övrigt gällande att mittbacken Per Karlsson med flera är trötta på kaoset och röran i klubben och gärna vill därifrån. Vi får se hur det blir med det.

Träffade materialförvaltaren Bulten mittemot Bolivianens videobutik för en stund sedan, han menade att det man scoutat fram av laget från Luxemburg så ska det inte vara så märkvärdigt motstånd men Bulten tillade:
– Vi måste ju lik förbannat vinna hemma.

Att döma av mejl och kommentarer är många oroliga att AIK – mot bakgrund av den bleka våren – ska skämma ut Sverige. Det är klart att en och annan skadeglad motståndarsupporter skulle finna det lustigt om Gnaget ryker mot ett bonkegäng från ett hertigdöme.

Det tycker inte jag. För svensk fotboll är det bästa om våra klubblag gör bra ifrån sig i Europaspelet. Därför bör vi hålla en liten tumme för Gnaget i kväll.

Problemet är nämligen att det kanske kommer behövas…

Skriver om Hammarby i dag och idén att lägga över elitverksamheten i HTFF. Frågan som måste ställas nu när idén är väckt – är det verkligen möjligt att genomföra detta rent föreningsjuridiskt? 

Peter mejlar:

”Kollar man i analysen av division2-klubbarnas ekonomi från 2009 – så ser man snabbt att det står följande:
’Hammarby TFF:s ekonomi ingår i Hammarby Fotboll AB’.
Okej, all ekonomi ingår i HFAB. Ett scenario där HFAB går i konkurs och då kommer ej någon elitlicens att tillåtas för HIF. Men frågan är då: Kommer den att godkännas för HTFF? De tillhör ju också HFAB.
Tävlingsbestämmelserna säger ju:
’Om IdrottsAB försätts i konkurs ska rättigheten att delta i SvFF:s tävlingsverksamhet återgå till den upplåtande föreningen. Ovan angivna bestämmelser om nedflyttning ska därvid äga motsvarande tillämpning på den förening till vilken rättigheten har återgått’.
Men eftersom det är två upplåtande föreningar, vad gäller då? Och vilka regler gäller för dessa? Då är det inte ett AB bakom, utan två separata föreningar. Börjar de om från början? Och om HTFF klarar sig, varför gör inte HIF det då? Det är ju bara HFAB som har skulder. Inte HIF?”

Kan juristerna på SvFF reda ut detta?

Mostapha El-Kabir var inte nöjd med att jag skulle skriva om den här händelsen. Men vad säger ni? Det faktum att Mjällby tvingats till möte med El-Kabir, samt känt sig nödgade att förhöra sig med polis om saken, är inte det värt att belysa? Det står klart och tydligt och tidigt i texten att El-Kabir inte är misstänkt för något brott. Rubriken antyder inte heller att han är misstänkt för något. Det är en händelse som rimligen stört föreningen och vi rapporterar om händelser, oavsett de är positiva eller negativa för aktuell förening.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB