Startsida / Inlägg

Seb ersätter Elmander

av Robbie Lauler

Johan Elmander kan missa Ungern-landskampen. Det var en av tre intressanta saker som framkom under Erik Hamréns presskonferens som jag följde via sportbladet.se. Om Elmander inte kan spela tror jag på följande elva:

Isaksson

Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari

Svensson, Källström

S. Larsson, Toivonen, Bajrami

Zlatan

…under förutsättning att Seb är tillräckligt frisk, alltså. Han klev också av i helgen men den smällen verkar ha varit lindrigare. Eller tycker ni att Chippen ska in till höger?

Sedan pratade Hamrén självkritiskt om Pontus-vs-Kim-situationen, och nu kanske alla som sågade min artikel förstår att läget är lite besvärligt. Förbundskaptenens beslut att starta med Pontus mot Skottland berodde på ”okunskap om det som varit tidigare kring Kim och laguttagningar”. Det är ett sympatiskt drag hos Hamrén att ibland erkänna misstag för misstag gör vi alla, förutom Lasse Lagos som bara gjorde ett misstag på tolv år. Men så är den mannen ganska unik också.

…eller möjligen bra på skitsnack.

Vad var då tredje grejen? Jo, jag tyckte att Hamrén rapade under PK:n. Men jag måste hört fel. Erik beskrevs ju som en sång- och dansman häromdagen så det kanske bara var en rapp?

En av mina flitigaste mejlare Jan Helsing:
”MEN ATT FLAVIO PEKAR FINGER OCH SPOTTAR MOT IFK-SPELARE SKRIVER NI INTE OM, STOCKHOLSMSVIN. FAN VAD FRÄN DU BLIVIT SEN DU BOR I STOCKHOLM O UMGÅS MED FIRMAN BOYS, DIN LILLE FETE JÄVEL”.

Jan syftar på artikeln om Sebastian Erikssons uppviglande gester mot AIK-supportrarna samt att jag inte nämnde det här, Flávios finger mot Erik Lund.

Vill ni veta varför? Det handlar naturligtvis inte om jag att plötsligt gått och blivit AIK-supporter (vad säger ni AIK:are om den anklagelsen?). Jag såg inte Flávios finger. Det är svårt att skriva om något du inte sett eller hört talas om.

Sedan tycker jag också att spelarna har rätt att tjafsa med varandra på planen, däremot ska spelare inte uppvigla publiken. Flávios finger är mindre allvarligt även om jag säkert nämnt det om jag sett det. Precis som jag kanske hade nämnt vad Erik Lund sa till Flávio för att få fingret. Vet ni vad Erik sa?

Niklas Bärkroths agerande har jag inga synpunkter på. Han hade inga intentioner och drog snabbt som attan därifrån när han insåg var han firade.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB