Startsida / Inlägg

Nya tider nu

av Robbie Lauler

Jag tror att Hammarby bluffar om Linus Hallenius prislapp. Eller bluffar är fel ord, men det framställs som att Bajen håvar in 20-30 miljoner kronor. Det tror jag inte…10-15, max. Möjligen tickar det in extra om Hallenius får spela matcher för Genoa också. Grabben är duktig men om han lyckas är omöjligt att säga.

…se bara på Mattias Bjärsmyr som vi nu hälsar välkommen tillbaka till Norden. Jag förstod aldrig på vilket sätt Panathinaikos skulle vara ett bra första steg.

Såg ni samma sak som jag? Hamrén, Elmander och Anders Svensson i SVT:s Fotbollskväll. Inför en tävlingsmatch. Herregud, under Lasse Lagos fick spelarna inte ens titta på Fotbollskväll. Det är verkligen nya tider, tack för det. Nu hoppas vi på samma öppenhet även vid en knackig start mot Ungern.

…för även om allt verkar oerhört lovande med glädje och energi och allt vad det är så kan det kan faktiskt bli oavgjort på fredag.

Här har ni andra kvalpremiärer under 2000-talet:

VM-kval 2008: Albanien 0-0.
EM-kval 2006: Lettland 1-0.
VM-kval 2004: Malta 7-0.
EM-kval 2002: Lettland 0-0.
VM-kval 2000: Azerbajdzjan 1-0. 

…sällan klang- och jubelföreställningar som ni ser – men så hade vi en annan förbundskapten på den tiden. En förbundskapten bara Erik Niva verkar sakna. Eller är ni fler?

Zlatan gör presskonferens på onsdag. Då går han inte genom mixade zonen som en vanlig man i dag då. Skillnad på folk och folk men det är inget nytt.

…ska jag fråga Zlatan något, förresten? Nu när han verkar ta emot frågor från Sportbladet – vad i så fall?

Broder Birro är i blåsväder igen. Den här gången anklagas han för att fabricera ihop sina krönikor. Jag är inte förvånad. Broder Birro är journalist, poet och författare (och en hel del annat). Klart att det är besvärligt att hålla ordning på alla roller. Ibland slinker det igenom en och annan skönlitterärt uppdiktad story i fotbollskrönikorna.

Apropå ”Kim-vs-Pontus”-debatten verkar många tro att min omtalade artikel var ett försvarstal för KIm. Så ska det inte tolkas. Ni minns väl det jag skrev innan Pontus kommit med i A-landslaget.

I dag börjar EM-kvaluppladdningen på allvar: ordentlig träning, mixad zon och presskonferens. Jag är på plats och kör lajv med miss Modin och kompani på webben från 11.00 och framåt. Haka gärna på.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB