Startsida / Inlägg

Blåvitt borta från bottenstriden

av Robbie Lauler

Följde Göteborgsderbyt framför TV:n – 2-1 till Blåvitt – och låter Fitness & Kaninen som var på plats sköta rapporteringen.

Däremot kanske duracellduon missade C+-intervjun med Tobias Hysén direkt på slutsignal.

– Dålig match av mig, sa Hysén.

Tja, jag vet inte om jag håller med. Blåvitts första halvlek var en av deras bättre i år, mycket beroende på att samtliga spelare förutom möjligen mittbackar/målvakt turades om att hålla igång djupledsspelet. IFK blev aldrig stillastående, Gais hade problem att hänga med och Hysén var ett ständigt hot. 

Men det var första halvlek det.

I andra tryckte Gais tillbaka Blåvitt, Björn Andersson kvitterade och det kändes som en tidsfråga innan Andersson skulle göra 2-1 också.

Men så tog Hysén en ny löpning – och även om Gais försvarsspel i allmänhet och Richard Ekunde i synnerhet lämnade en hel del i övrigt att önska vid båda målen – var det denna löpning som avgjorde. Plus den fina passningen av inhoppande Tobias Sana

Det hade inte varit orättvist med oavgjort men sanningen är att Blåvitt var ytterst nära ett tredjemål. Elmar Bjarnason brände den straff Hysén (vem annars?) fixat i duell mot en klumpig Ekunde (vem annars?).

Är man Gais får man inte slarva bort så många fasta situationer, och framför allt inte en i sista minuten och underläge 1-2, Kenneth Gustafsson.

På läktaren satt Erik Hamrén bredvid Magnus Haglund och diskuterade U21…eller? Det ryktas att Haglund är aktuell att ta över efter Jörgen Lennartsson. Jag förstår inte varför förbundet inte kollar med Henrik Larsson. De kan inte få mer än ett nej.

…apropå Lennartsson; kommer Robin Söder tillbaka på riktigt?

På läktaren satt även Party-Janne Andersson och flinade med en Sportbladet i näven, tack för reklamen.

…och på läktaren III: Frölunda Indians. Ser inte hockeyspelare utan hjälm ganska slitna ut? Bredvid vanliga människor såg indianerna ut att vara på permission från Kumlabunkern.

Segern innebär att Blåvitt knappast behöver fundera så mycket på bottenstriden längre, medan Gais har desto mer fundera på.

I kvällens andra match slog Kalmar Brommapojkarna med 3-0 (borde kanske varit 2-0) och nu är BP inte så långt från platsen jag tippade dem på – näst sist. Snacka om skillnad mot i våras. Det brukar heta att anfall är bästa försvar, och med John Guidetti i laget släppte BP knappt in en boll. Annat nu.

Kalmar är någon seger från att kunna andas ut.

Hota bort en tränare har mig veterligen aldrig haft en positiv effekt. Inte den här gången heller. Väsby-Hammarby 3-1. 

…att Bajen inte går upp i allsvenskan i år är ingen jätteskräll. Tippade dem som fyra inför säsongen.

Nu andra halvlek av Almeria-Real Sociedad. Jag följer Henok Goitom Twitter och imponeras av hans idoga uppmaningar att rösta på söndag. Jag antar att det handlar om att hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen. Tänkte kolla om han är bra på fotboll också. Goitom är en spelare jag sett väldigt lite av. Oavsett vad man tycker och tänker om politik, Stellan Skarsgårds tal i Kungsträdgården är tankvärt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB