Startsida / Inlägg

Så röstade jag – hur röstar ni?

av Robbie Lauler

Svenskafans.com:s omröstning Guldskölden är tillbaka igen. Så här röstade jag:

Skärmavbild 2011-02-04 kl. 01.28.18.png

Hur tänkte jag? Ja hur fan tänkte jag egentligen…

BÄSTA SPORTKOMMENTATOR: Funderade på Niklas Holmgren men han ylar och låter för mycket. Staffan ”Det-kan-man-lugnt-säga” Lindeborg är balans och jag stör mig inte direkt på honom, även om jag vet att han hade en och annan kunskapslucka även 2010.

BÄSTA EXPERTKOMMENTATOR: Diggar C+ allsvenska sändningar starkt. Jens Fjellström är i topp både vad gäller pedagogik, kunskap och utstrålning, och fick min röst före Glenn ”Det-kan-man-lugnt-säga-Lindeborg” Strömberg.

BÄSTA PROGRAMLEDARE/STUDIOANKARE: Se ovan angående C+ och allsvenskan. Lasse Grana är i min värld starkast i radio men på radio lyssnar bara folk norr om Dalälven. I TV är han bättre som studioankare än som matchkommentator då det precis som med Holmgren kan gå till överdrift lite för ofta.

BÄSTA KRÖNIKÖR: Wennman den Stores VM i Sydafrika var briljant. Står för något helt eget och är den fotbollskrönikör som är bäst på att konsekvent använda humor som ett journalistiskt verktyg. Det behövs definitivt i sportens värld. Lasse Anrell flåsade i nacken men han skriver för lite fotboll. Stefan Alfelt var också med på topp tre men där behövs mer humor. Bank & Niva? Äh, de kommer väl att vinna ändå.

BÄSTA SPORTBLOGGARE: Vi ska inte sticka under stol med att Ek Wallraff är en bra bloggare, lite sämre i TV dock, men det saknar betydelse här. Vikingstads blogg är en ny, frisk fläkt men jag saknar en kategori och det är Liverapportör – där hade han varit självskriven. Bank & Niva? Äh, de kommer väl att vinna ändå.

BÄSTA SPORTJOURNALIST ALLA KATEGORIER: Ett självklart val att rösta på sig själv här. Jag drar fram nyheter, gör intervjuer och längre reportage, skriver krönikor, bloggar, hoppar i sängar, leder och producerar TV-program och rapporterar emellanåt om allt från val till kungligheter och melodifestivaler. Jag vet inte riktigt vem som utmanar det.

ÅRETS MAGASINSPROGRAM OM SPORT: Där tycker jag nog att Laul Calling är en värdig vinnare för lång och trogen tjänst. En seger här och det vete fan om inte showen måste rulla vidare igen…

Hur röstar ni och varför? Här röstar ni – i kommentarsfältet motiverar ni.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB