Startsida / Inlägg

Kvartsfinalerna vi vill se

av Robbie Lauler

Tycker att Real Madrid visade styrka mot Lyon, den pressen skakade de inte bara av sig i omklädningsrummet, de var tvungna att göra det ute på planen, och förlösande blev som så ofta just när det gäller Real Madrid en individuell prestation av absolut toppklass (eller två, Cristianos dubbeltouchassist var en förutsättning).

Fram till dess – 1-0 – var det jämnt och Lyon spelade bra. Det gick inte att sia om vare sig det ena eller andra.

Efter halvlek nummer två är det bara att konstatera att segern kändes stabil vilket är ett ord man däremot inte använder särskilt ofta om Real Madrid. De utnyttjade ett svagt Lyon-uppspel och en taggig Lyon-backlinje och bjöd inte på något onödigt framför egna målvakten Casillas.

Bakom allt som glittrar och glänser där framme har det här laget två ankare som inte nämns så mycket alls: Xabi Alonso och Sami Khedira. Mot Lyon var jag framför allt imponerad av Alonso som jag inte tyckte satte många fötter fel.

Nu ska det lottas igen, fritt och fint, och visst är det så här vi vill ha det?

Real Madrid-Inter
Kommentar: För att inte riskera att gå miste om godbiten när mr Mourinho ställs mot sitt eget regerande mästarlag. Föreställ er uppladdningen, vilken sorts utspel väljer han mot sina gamla spelare?

Chelsea-Tottenham
Kommentar: Ett slag om London på den här nivån skakar om det mesta.

Manchester United-Schalke 04
Kommentar: England vs Tyskland är aldrig fel.

Barcelona-Sjachtar Donetsk
Kommentar: Ju senare Barcelona skickar ut andra storlag, desto roligare. De får värma upp mot överraskningen (i alla för mig) från Ukraina.

Tippa det hela väntar jag med.

Till sist: FC Köpenhamn ska ha bestämt sig för Roland Nilsson. Då är frågan om han lämnar Malmö till sommaren eller efter säsongen. FCK kommer vilja ha honom i sommar, MFF att han respekterar det kontrakt han skrivit under och som gäller säsongen ut. I sådana här frågor är det svårt att ha en rak linje för det är olika saker som står på spel. Men om MFF inte lyckas skaka fram en ersättare som föreningen, medlemmarna och spelarna känner sig nöjda och trygga med inför Champions League-kvalet, då tycker jag att ”Rolle” sviker väldigt många om han utnyttjar en klausul – eller det faktum att tränare faktiskt kan lämna i princip när de känner för det – och sticker i sommar. Framför allt om Nilsson, som det sägs, var drivande i att föreningen inte släppte iväg Daniel Larsson till Kaiserslauten för någon månad sedan. Sedan drar han själv så fort danskarna viftar med cashen. Just snyggt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB