Startsida / Inlägg

Världens roligaste intervju

av Robbie Lauler

Jag kan inte påminna att jag har skrattat lika mycket över en intervju som i söndags när jag satt på O’Learys i Malmö och läste Mattias Sandbergs långa snack i Bladet med Glenn Hysén.

Eftersom intervjun inte fått spridningen och genomslaget den förtjänar (Plus-inlåst) kommer här en rekapitulering. Glenns citat i kursivt, sedan min kommentar.

HÄNDELSE: Glenn berättar om tafsincidenten på Frankfurts flygplats:
–  När jag stod där och pissade så kom det en gubbe och tog mig rätt mellan benen. Jag tänkte: vad är det med dig din dumme jävel? Så jag gav honom en utsida så han landade bland toaletterna. 

Kommentar: Jag är osäker på vad en utsida är i detta sammanhang. Men imponerande av Glenn att skicka in någon ”bland toaletterna” med en sådan. På fotbollsplanen såg jag honom bara använda bredsidan.

HÄNDELSE: Glenn är rädd att han ska få skulden när vakter rusar in. Men räddas av ”en liten kines i hörnet”.
– Det var ju så tunna väggar där så allting bara brakade ihop. Och sen kom det in två vakter. Men det stod en liten kines i hörnet som förmodligen förklarade vad som hade hänt. För vakterna sa bara: ”gå”. Så jag gick ut till baren och tog två glas whiskey för att komma ner i varv. Jag hade fan kunnat döda honom! 

Kommentar: Aldrig fel att ha en liten kines på sin sida. Och sedan tänker jag på det här med ”två glas whisky”. Inga sexor där inte.

HÄNDELSE: Glenn berättar om en annan gång han blivit arg på en person som varit dum mot hans dåvarande fru.
– Det här berättade Helena när hon hämtade mig från träningen. Så vi åkte tillbaka. Och när jag hittade gubben fick jag en helflipp. Så jag jagade in honom i en trappuppgång. Tryckte upp honom mot en strukturvägg, spräckte skjortan och skrek alla de värsta orden jag kunde på italienska. Gubben höll på att skita på sig.

Kommentar: Att Glenn i stridens hetta registrerar ”en strukturvägg” tyder på en välutvecklad split vision. Men jag är lite besviken att vi inte får veta vilken färg den hade.

HÄNDELSE: Glenn bommar ett par årtionden.
– Men det var ju en fotbollsspelare, Justin Fashanu, som kom ut på 70-talet.

Kommentar: 1991 kom Fashanu ut som homosexuell.

HÄNDELSE: Hur mycket öl dracks det egentligen i Liverpool när Glenn spelade där?
– Säg att det blev en sju-åtta pints på eftermiddagen. 

Kommentar: Det var ett hårt liv att vara fotbollsproffs.

HÄNDELSE: Glenn berättar att han varit nära att dö två gånger.
– Första gången var när min farfar fyllde 50 år. Då höll jag på att drunkna i en damm. Den andra gången är i Liverpool. Jag och Helena var ute och käkade med lagkamraten Steve McMahon och hans fru. När vi gick ut från restaurangen så drog jag till hans slips och hoppade in i taxin. Då öppnade Steve dörren och drog till min slips stenhårt. Och jag fick fan inte loss den. Nästa minnesbild är när jag stod utanför bilen igen. Då hade jag alltså suttit i taxin och rullat med ögonen och varit totalt blå i ansiktet. Helena var hysterisk och taxichauffören fick gräva i sitt handskfack efter en kniv som de fick loss slipsen med. Hade han inte haft den, så fan vet.
Fick taxichauffören någon belöning?
–  Det minns jag inte. Men det hade ju faktiskt varit en ära att ha blivit mördad av Steve McMahon.  

Kommentar: Ja var fan börjar man här? Skandal på att vi inte får veta mer om vad som hände i dammen. Det sveps bara förbi. Och 50-årskalas med farfar? Sedan hade jag velat ha hela listan: vilka fler fotbollsspelare kan Glenn tänka sig att bli mördad av?

HÄNDELSE: Glenn bekymrar sig hur han ska lyckas sköta sina ”papper” efter skilsmässan från Helena som tog hand om den biten tidigare.
– Fan, man vet ju knappt hur man betalar in en räkning.

Kommentar: Vänta bara till du ska skriva in ditt första OCR-nummer, Glenn.

HÄNDELSE: Glenn pratar kärlek.
– Om jag träffar en tjej som är Einstein, men inte ser jättebra ut, så är det inget man fastnar för.

KommentarÖverflödig.

SAMMANFATTNINGMan måste ändå älska Glenn Hysén.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB