Startsida / Inlägg

Vi ställer oss väl bakom detta?

av Robbie Lauler

Bäste mottagare,
 
Samtliga Hammarby-grupperingar står bakom dagens protest utanför TV4-huset på Gärdet idag söndag 10/4 kl. 16.00. 

Fotboll är för publiken och inte för tv-bolagens kassor!

Via TV-avtalet mellan TV4 och SvFF/SEF kontrollerar TV4 matchdagar och avsparkstider för matcherna i Allsvenskan och Superettan. TV4 har en önskan att de svenska matcherna skall spelas och sändas på tider som inte konkurrerar med deras TV-matcher från de större ligorna i Europa.

Detta medför att ett stort antal svenska matcher spelas på tider som är kraftigt oönskade av klubbarna och deras publik. Då hänsyn endast tas till TV-tittarna och inte arenapubliken så minskar klubbarnas publiksiffror och därigenom även deras inkomster. Ett intäktsbortfall som inte uppvägs av ersättningen från TV4. Dessutom omöjliggör det ofullständiga spelschemat ett aktivt bortastöd från supportrar som vill kunna planera sina bortaresor i god tid.

Det samlade resultatet av TV4:s sändningspolicy blir minskade publiksiffror på arenorna som skapar en sämre TV-produkt för TV4 vilket gör att de i förlängningen kommer att värdera TV-avtalet lägre. En negativ spiral föds som missgynnar TV4, men framför allt klubbarna. Detta kommer att bli förödande för svensk fotboll i framtiden.

Vi önskar att TV4 tar större hänsyn till svensk fotboll och dess supportrar och tar sitt ansvar gentemot sina kunder. Följande punkter måste beaktas av TV4 för att svensk fotboll skall utvecklas positivt genom att fler personer uppmuntras att ta sig till fotbollsarenorna och uppleva fotbollen på plats:

– Matchdagar och avsparkstider beslutade i samråd med klubbarna.

– Fastställt spelschema för hela säsongen i god tid innan säsongen börjar.

– Undvik matchflytt men om matchflytt krävs skall detta meddelas i mycket god tid så att eventuell semester/ledighet går att ändra för publiken, även bortasupportrar.

– Gynna klubbar med många bortasupportrar genom att deras hemmamatcher spelas på vardagar och deras bortamatcher på helger. Detta gynnar samtidigt hemmalagen.
 
Med bästa hälsningar och hopp om att svensk fotboll åter fyller arenorna (även om Hammarby tycks göra det för tillfället):
 
Bajenland och Bajen Fans samt med stöd av övriga Hammarbygrupperingar

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB