Startsida / Inlägg

Bryr vi oss om Zlatan fortfarande?

av Robbie Lauler

I dag sätter jag mig på flyget till Blattnicksele för att hälsa på syster ett och två. Nummer två fyller år. Tillbaka fredag för Djurgården-Malmö FF. I Blattnicksele är det fortfarande snö, skoter ska åkas och de nya snowboardbyxorna är nedpackade.

Hur många matcher hade Tobias Grahns uttalande ”Vi våldtar AIK” gett i England eller Italien? Personligen tycker jag att det är en osmaklig liknelse men det är inte första gången jag hör den: den finns i fotbollen, precis som ”Vi pissade på dem”. Jag kanske till och med sagt det själv någon gång. Jag tycker inte att Grahn ska stängas av.

…när det gäller Zlatan – som bad assisterande domaren dra åt helvete – kan jag förstå att han blir utvisad, domarna ska inte behöva höra vad som helt, men låt det stanna vid ett rött kort och lägg inte på massa matcher, då blir det Rooney-parodi igen.

Men bryr vi oss egentligen om Zlatan numera? När jag hörde om utvisningen lyfte jag halvt på ena ögonbrynet för att återgå till lösgodiset. För några år sedan hade jag gått igång som bara den, nu känns det lite skit samma, oavsett Zlatan ställer till det eller gör drömmål. Jag är mer tänd på allsvenskan än vad Zlatan hittar på i Italien.

Tobias Grahn har för övrigt ganska rätt i sin analys, AIK:s 1-0-mål kom verkligen från ingenstans och 2-0 var ännu mer osannolikt. Och inte berodde den på någon smart AIK-taktik à la Gefle, Gnaget var helt enkelt för osäkra och för dåliga att behålla bollen inom laget innan de två målen som dödade matchen. En 2-0-ledning klarar AIK att försvara, defensivt är de trygga och debutanten Alexander Milosevic, 19, satte inte en fot fel.

Mjällby har problem: noll mål och noll poäng på 180 minuter och närmast väntar Kalmar och Malmö FF.

Alexander Gerndt blev utbytt igen men den här gången skakade han och tränaren Conny Karlsson hand. Kändes som en markering från bådas sida. Annars starkt av Helsingborg att ta tre poäng hemma mot Elfsborg. Men mest imponerad blev jag ändå av Niklas Hults inhopp, hur länge ska Magnus Haglund hålla honom från startelvan?

Här skriver jag om kaoset i IFK Göteborg. Att ta in Lasse Lagos trodde jag först var ett skämt. Men faktum är att det lyckats bli kris i Blåvitt – efter två allsvenska omgångar. Världsrekord?

…apropå kris: jag undrar hur Tom Prahl sover om nätterna efter  å t t a  insläppta?

Om Wanderson är så här bra otränad, hur ruskig blir han inte då med ett par Skatås-mil i kroppen? Eller är det kanske grejen, brassen är bättre när han slipper grisvintern och kan kliva rakt in i match.

Senast Djurgården var med om att inviga en ny arena blev det 0-6 mot Blåvitt på Gamla Ullevi. Bättre lycka ikväll mot Kalmar på fniss…Guldfågeln Arena…fniss?

Josep Clotet Ruiz kommer tillbaka till Swedbank Stadion och jag tror på ett varmt mottagande från MFF-fansen – och att Peps Halmstads BK åker på en ganska tung torsk.

Jag är inte förvånad över Häckens kvaliteter. Inte ni som läste Sportbladets allsvenska fotbollsbibel heller.

Till sist: var det ingen som noterade det här i vårt senaste uppsnack

langre.jpg

…plötsligt är jag längre än Långbenta Reporterpuman. Hur gick det till?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB