Startsida / Inlägg

…och allsvenskans bästa värvning är Viktor Claesson

av Robbie Lauler

Juryn har slagit sina kloka huvuden ihop igen och rangordnat de bästa nyförvärven till årets allsvenska. Vår etta är Viktor Claesson, 20, som Elfsborg hämtade från IFK Värnamo.

bild.JPG

När man rankar nyförvärv är det framför allt fyra frågor vi har försökt att besvara:

* Hur bra är spelaren?
* Vad kostade han?
* Hur mycket kan han säljas vidare för?
* Vilket behov fyller han i laget?

Så här gick diskussionerna:

Lego: ”Frågan är väl hur högt vidareförsäljningspotentialen ska värderas? Farnerud, visserligen som Bosman, är väl ingen du säljer vidare eller? Och framför allt inte Andreas Johansson. Och Dordevic ska väl pensioneras efter att spelat klart i Kalmar. Och Alvbåge. Men det är klart, Bosman är Bosman. Ska vi värdera vidareförsäljning högt tycker jag att Thern och Atta ska högre upp.Med rätt utveckling på Thern kan han gå för en riktigt bra slant om ett par år. Kostade dessutom i princip ingenting”.

Laul: ”Om Kjetil Wæhler nu var med på listan över bästa spelare, ska han då inte vara med på denna listan också? Han var gratis, fyller ett stort behov och är, i alla fall enligt Simon Bank, Norges svar på Thiago Silva. Sätta honom som tia här också?”.

EP-Månsson: ”Det var ju du som snackade in McDonald! Men men, Wæhler kanske ska ha en plats. Ultrasnabb omröstning nu – Wæhler eller McDonald?”.

Laul: ”I dag röstar jag på Wæhler! Wæhler for president”.

Bank: ”Jag röstar på Niklas Backman”.

Fitness: ”Jag går all-in på Waehler. Om en månad är han väl rundningsmärke…”.

Kaninen: ”Jag tackar för underhållningen! Min röst precis som i går är norsk. Alltid. Thern ligger i mina ögon bra där han ligger”.

Fitness: ”Hej, jag heter Michael och har precis landat efter att ha varit i Grekland och Turkiet.  Där diskuterade man mycket. Ungefär som här. Nu är det dessutom fredagskväll och det verkar som det är någon som har kalas. Får man vara med? Några reflektioner: 
* Självklart är vidareförsäljningspotentialen en faktor, men i grunden handlar det väl om hur bra spelaren är? Det måste det vara absolut viktigaste .

* Viktor Claesson har jag sett i ett par matcher med Elfsborg – som inhoppare. Han har varit pigg som fan, men jag har inte ramlat av stolen. Den här rankingen känns faktiskt lite som tränarlistan – konkurrensen är inte mördande.
* Farnerud var grym i sin första match i Blåvitt. Alvbåge gav ett halvdarrigt intryck i ett par av matcherna i Copa del Sol. Erik Dahlin har trots allt stått ett par gånger på senare tid. Jag vill definitivt byta plats på Alvbåge och Farnerud.
* När jag såg Kalmar i La Manga imponerade Papa Diouf mer på mig än McDonald, men jag vet inte hur de båda presterat efter det. 
* Jag tycker det borde skilja mer mellan Thern och Friberg. Thern var den klart bättre av de båda när MFF tvålade dit Elfsborg. Hos Thern är dessutom utvecklingspotentialen och vidareförsäljningen bidragande faktorer. 
* Jag är lite inne på att Farnerud är bästa nyförvärvet. Men då kanske vi måste skriva om statuterna för den här rankingen”.

Och så vidare…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB