Startsida / Inlägg

När ingen jävel förstod vad jag menade – nya tag

av Robbie Lauler

Det var en sådan dag.

Du vaknade upp med att Golden Hits, Spy Bar och himlen hade landat i huvudet på dig.

Den här bloggen har ju ganska unga läsare och jag kan förvarna om att känns mer med åren.

Herregud, Malin Roos, vilken kvinna. Jag såg henne på hörnet till 7Eleven och hon var så vacker.

Jag kände mig lite ensam kvar.

Nåväl.

Jag hade en rolig konversation med Djurgårdens Magnus Pehrsson på presskonferensen efter Djurgården-Åtvidaberg och jag tar det fulla ansvaret för att det blev snurrigt.

Bakgrunden: Djurgården bytte in anfallaren Ricardo Santos i 80:e minuten mot mittfältaren Peter Nymann Mikkelsen. Santos gjorde mål typ 20 sekunder senare.

Här får ni det ordagrant:

All cred till ditt byte, Magnus, det blir ju mål på Santos, men om du byter in en anfallare med tio minuter kvar mot en mittfältare är det ju för att få in fler offensiva spelare på planen, bytet signalerar inte att du tror på Santos…som spelare?
– Nu…nu…en gång till så jag förstår frågan rätt. Vad är frågan?
Ja du…
(Här tänkte jag säga ”skit samma, jag är bakis” men tog ny sats).
Nä men…eh…du byter in Santos…eh…all cred till det bytet, det får ju effekt, men du tar ut en mittfältare, sätter in en anfallare för att få fler offensiva spelare på planen antar jag, men när du väntar så länge med att ta in just Santos, personen Santos, spelaren Santos, så signalerar inte det bytet att du tror på honom som spelare speciellt mycket?
– Ja, så kan man ju tolka det men vi har några spelare på planen som har diverse problem som gör att vi kan inte göra bytet, vårt sista byte, så tidigt. Vi ville få in ”Sebbe” (Rajalakso) tidigare, det är valet att göra det bytet tidigare, vi har Philip (Hellquist) som har problem, Peter Nymann har problem, därför vågar jag inte göra det bytet med risk att tappa en spelare. Sedan kändes det att nu var det dags, det var anledningen.

Hänger ni med?

Efter frågade jag EP-Månsson om jag var så jävla otydlig och det var jag tydligen.

Vad jag ville få sagt var:
Bytet kom i 80:e minuten mot en mittfältare som var helt slut (Peter Nymann Mikkelsen). Syftet var alltså att få in fler offensiva spelare på planen, inte att få in just Santos. I så fall hade Pehrsson tagit in honom mot Philip Hellquist redan i paus.

Nya tag.

Frågade även Pehrsson:
Vad vill du ha ut av Philip Hellquist när du sätter honom i ”nummer tio”-rollen? Vilka kvaliteter är det du ser att han har för att fungera i den rollen?
– Att ha Philip som tia var att se till göra ett djupledshot ordentligt, framför allt i vårt etablerade anfallsspel. Där är han ganska skicklig. 

Jag tycker att Hellquist sprang en hel del i djupled, om han var något hot är jag inte lika säker på. Får en känsla av att hans lagkamrater inte riktigt tror på att slå bollen på honom? Ungefär som när man lirar med polarna på jobbet och det har halkat med nån lök som inte gör tre på foten som du lika gärna kan ge fan i att passa bollen till.

Lätt överdrivet.

1-1 blev det och all cred till Åtvidaberg som kom till Stadion för att ta en poäng efter fem raka torskar och åkte hem med en poäng.

Petrit Zhubi – en artist på och utanför planen. Skönt gäng ”Åtvid”. Missa inte knäcket i tidningen i dag om deras interna ”förnedringskrig”. Bland de bättre vi har haft på ett tag.

Söndagen blir det Borås och Elfsborg-AIK. Låter som ett kryss.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB