Startsida / Inlägg

En dag på fältet

av Robbie Lauler

Om ni undrar hur en arbetsdag för oss journalister ser ut under ett mästerskap kan ni läsa vidare.

Den börjar ungefär som vanligt med att väckarklockan ringer men åtta på morgonen i stället för närmare lunch. Ner till hotellfrukosten, en tallrik bacon, lite bröd och ett par koppar kaffe. Jämföra Sportbladets och SPORT-Expressens sidor på Ipaden, sedan en snabb dusch och in i taxi till det svenska spelarhotellet som ligger en timmes tjock trafik bort. 

Vår motståndarreporter Wagner taggad till tänderna, nu skulle Hamrén minsann få svara på frågor om Ukraina, men korsförhöret kom av sig när det visade sig att förbundskaptenen inte hade sett deras två senaste matcher.

In i den väntande taxin igen som attackerades av en vildhund medan vi körde mot träningsanläggningen halvvägs tillbaka till Kiev. Ur journalistisk synvinkel en poänglös träning, blev halvt uppäten av mygg och svajigt bredband i presstältet som skapade lätt panik i journalistkåren innan Ester från förbundet löste problemet. Fick förklara styrkor och svagheter i det svenska laget för en fransk journalist som menade att Frankrikes mittbackar är för dåliga men ändå trodde att Frankrike och Sverige skulle gå vidare från gruppen.

Blogga, twittra, fila på EM-elvan, sedan in i den väntande taxin tillbaka till spelarhotellet där det var öppet hus och intervjuer med utvalda spelare. Bästa nyheten när Flinck och jag lyckades stoppa läkaren Leif Swärd på en mountainbike och han berättade att Johan Elmander går in i full träning i morgon (läs; i dag).

Mot hotellet med vår väntande taxi, släppte av ett par norska journalister på vägen, taxametern uppe i 1200 spänn för en heldag, klockan var 18.00 och tid för lunch. En torr köttbit på någon sylta, jaga rätt på en affär som säljer tandkräm, sedan dags att börja skriva till tidningen.

Break för en halvtimme på hotellgymmets crosstrainer, sedan skriva lite till. Inse att man inte hinner äta någon middag, sedan skriva lite till. Borsta tänderna med tandkräm för första gången på två dygn, sedan ställa väckarklockan igen.

L L L L L
I dag börjar äntligen EM. Det blir till att försöka hinna bänka sig framför en tv. Och den EM-elva jag till slut har fått ihop i Aftonbladets managerspel går fan inte av för hackor. Vänta bara…

L L L L
Johan Elmander i full träning från och med i dag. Det var gårdagens bästa besked.

L L L
Ett gäng svenska fans dök upp på träningen och Hamréns första fråga var om deras camping hade regnat bort. Kul att fansen är på ingång, mindre kul med alla problemen där de ska bo.

L L
Anders Svensson fick frågan om han läser tidningarnas sportsidor på nätet under EM men det undviker han tydligen. ”Det står inte något intressant”, menade Svensson. Äh, så illa är det väl ändå inte?

L
Utrymmet där landslaget har sina matchgenomgångar. Ser ut som ett sådant där rum i USA där folk bevittnar avrättningar…

IMG_1676.JPG
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB