Startsida / Inlägg

Svenssons svada, Kims konstpaus

av Robbie Lauler

Dumma frågor eller dåliga svar?
I går brände det till ett par gånger i den mixade zonen.

Jag vet inte riktigt vilka slutsatser vi ska dra av det, kanske känner spelarna att det börjar närma sig, kanske fick de blodad tand av Zlatans medieutspel i söndags.

Så här gick i alla fall snacket på gårdagens pressträff.

Patrik Sjögren på sportbladet.se pumpade Anders Svensson om formen och Anders menade att hans säsong precis börjat medan de andra i laget är i slutet av sina säsonger:
– Det är ingen fara med mig, sa Anders.
Är du fräschare än de andra till och med?
– Ja utseendemässigt helt klart.

Sedan kom TV4-Lundh (med eller utan tjurkraniet till bältesspänne) och undrade hur Anders skulle ta det om Erik Hamrén ställde över honom mot Ukraina:
– Dum fråga men jag kan svara på den ändå.
Tack. Jättevänligt, sa TV4-Lundh.
– Det är klart som fan att man blir besviken, sa Anders.

Till sist var det Disco på konkurrenten vs Kim Källström där Disco undrade:
Kim, vinst i EM-gruppspelet genererar en hel del miljoner till svensk fotboll i form av bonusar. Hur mycket tänker man på det som spelare?
– I procent? sa Kim och gjorde en konstpaus:
– Noll.

Hamrén var i alla fall på gott humör och efter helgens uttalande att ”det här med startelvan är förlegat” ägnade han plötsligt 20 minuter åt att prata startelvor. Bland annat berättade Hamrén att varje spelare som petas från en match till en annan meddelas via ett individuellt samtal innan den gemensamma matchgenomgången. Sådana samtal hade Lars Lagerbäck två – på elva år.

Bra eller dåligt? Resultaten avgör.

L L L L L
Det verkar som att Hamrén är tillbaka och funderar på taktiken som sänkte Holland i sista kvalmatchen. Det vill säga ett lågt och tajt 4-4-2 i praktiken med Ola Toivonen intill Zlatan och ElmLarsson på kanterna. Jag undrar om inte det är klokaste vägen in i EM (minus Toivonen, plus Elmander). Serbien-matchens största fråga annars: hur ser Anders Svensson ut?

L L L L
Martin Olsson tappade ett av sina diamantörhängen under träningen. Efter en halvtimmes letande hittade han det på Råsundas gräs: ”De här ögonen ser allt”, berättade Olsson nöjt. Ukrainas högerytter Jarmolenko är härmed förvarnad.

L L L
Är på Zlatans och Linderoths sida i nationalsångsdebatten. Vill man inte sjunga behöver man väl inte sjunga? Sedan får man respektera att folk reagerar. Själv tycker jag det är jobbigt att behöva ställa sig upp inför varje landskamp.

L L
Sverige-Finland i journalistlandskamp idag. Jag är orolig för backlinjen där vi startar med Viasats Niklas Holmgren och Sportbladets Simon Bank. Själv har jag nummer tio-rollen fast jag är bättre som nia. Obegripligt.

L
Under Serbiens träning på Råsunda skickade Branislav Ivanovic en boll – Sveriges boll! – över västra läktaren. Sedan ställde sig de serbiska spelarna i en ring och applåderade honom. Märkligt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB