Startsida / Inlägg

Ingenting har hänt

av Robbie Lauler

Jaha, då har vi alltså det intressanta läget med två lag på 46 poäng (Häcken och Elfsborg), ett lag på 44 poäng (AIK) och ett lag på 43 poäng (Malmö FF).

Innan 24:e omgången hade vi två lag på 45 och två lag på 43. Att Malmö tappade 1-0 till 1-2 mot IFK Göteborg på hemmaplan är så klart en tung smäll mentalt och gör de förstås till omgångens förlorare, fast ändå inte på ett avgörande sätt. Jag säger som Lasse Lagerbäck brukade säga: ”Ingenting har hänt”. Med skillnaden att den här gången är det faktiskt sant.

Eller?

Tja, så här då: ju fler poäng AIK, Malmö och Häcken missar, desto större möjligheter får Elfsborg att förr eller senare utnyttja sitt fördelaktiga avslutningsprogram. Jag drog det redan i förra inlägget men det förtjänar att studeras igen:

Örebro (h), GAIS (b), IFK Norrköping (b), Gefle (h), Mjällby (b), Åtvidaberg (h). 

Kan Elfsborg gå rent till och med?

IFK:s Hannes Stiller avgjorde på Swedbank Stadion, jag såg inte matchen, jag befann jag mig på Rambergsvallen och såg Häcken spela 2-2 mot Helsingborg. Efteråt frågade jag HIF:s Åge Hareide vad han trodde om guldstriden.
– Jag tror det kommer stå mellan Malmö och AIK. Elfsborg och Häcken tror jag inte det blir. Det är föreningar som inte har vanan att befinna sig i den här situationen, de har svårare att hantera den än stora klubbar som Malmö och AIK som är vana att vinna.

Häckens Peter Gerhardsson gav inte mycket för det resonemanget:
– Det är inte vårt kansli som ska spela matcherna. Det här kommer att avgöras på planen.

Gerhardsson kan låta text tv:n stå på ett tag till men en sak är säker – allsvenskan avgjordes inte i den 24:e omgången heller.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB