Startsida / Inlägg

En blogg om favoritmål, pissrännor och nyförvärv

av Robbie Lauler

Den fotbollstokige videoexperten Marcus Walkin har satt ihop ett klipp över de bästa, svenska landslagsmålen genom tiderna. Vi har lagt ut det på Bollklubbens Facebook-sida där man även kan rösta. Resultatet presenteras i fredagens program, gå gärna in för att lämna ett bidrag.

…personligen är jag svag för Kurre Hamrins solorajd från VM 1958 som det mest klassiska målet medan Zlatans senaste mot England måste vara det snyggaste. Kanske är det ändå frisparkavarianten Håkan Mild till Tomas Brolin från VM 1994 som ska lyftas fram om man sammanfattar allt under ordet ”bästa”: snyggt, viktigt, avancerat.

Annars rullar premiären på fint, i regel goda recensioner och en bit över hundratusen har redan klickat.

I nästa show besöker vi bland annat tömningen av Råsunda där Arvid, 9, blev så här stolt över gräsbiten han fick med sig…

…om Arvid också la beslag på den pissränna som han hade planerat får ni se i programmet. Ett stort tack till snygga Josefine för att vi fick låna honom till inslaget.

Händer grejer i allsvenskan också. Häcken gör ett smart drag då de ersätter skyttekungen Waris Majeed med Moestafa El Kabir. En liknande spelartyp kommer in, en snabb djupledsspelare, och tränaren Peter Gerhardsson kan bygga vidare på den framgångsrika taktiken.

34-årige Andreas Johansson är klar för Djurgården och det höjs röster om att han är gammal och slut. Jag är inte så säker på det. Dels behöver Djurgården kvalitetsspelare, dels är 34 ingen ålder. Minns bara nyttan Niclas Alexandersson gjorde som hemvändare för IFK Göteborg (inga jämförelser i övrigt). Eller Mattias Jonson i just Dif.

Inget Augustpris till Zlatan. Den här gången. Å andra sidan har han snart material till en uppföljare.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB