Startsida / Inlägg

Om en hjältinna och andra superhjältar

av Robbie Lauler

För den som kör en helg i soffan går det inte att undvika statstelevisionens satsning på vinteridrott. Konceptet är uppskattat i stugorna och det är inte konstigt: ett antal sporter där Sverige har framgångsrika idrottare i kombination med kunniga kommentatorer, en populär programledare och proffsiga sändningar. Ändå kan tittarsiffrorna inte mäta sig med de stora landskamperna i fotboll, man ska inte glömma det. Och dessa landskamper går i regel i reklamkanaler vilket avskräcker vissa jämfört med SVT som drar miljonpublik bara testbilden byter färg.

…noterade för övrigt en skidåkare som gnällde på att det var kallt i spåren. Vad hade han väntat sig? 25 grader och sol?

I alla fall, framåt natten började Så mycket bättre på TV4 och det var det bästa jag sett på länge. Jag föll för The Sounds för tio år sedan, åkte till Arvika för att se dem live. I går var det sångerskan Majas dag och vilket liv hon levt. Pappan söp ihjäl sig när hon var ”nio eller tio”, styvfarsan gav henne stryk, inlagd på behandlingshem när hon var 25 tillsammans med ”crakpundare och horor” och om allt detta elände berättade 33-åringen med rak rygg i gårdagens program samtidigt som hon strålade som en nysprungen ros. Sedan drog hon med Darin upp på rummet och gav tonårsidolen en resa han sent ska glömma, gissar jag. Sveriges enda kvinnliga rockstjärna verkar vara en skön snubba.

– Vi kramades väldigt länge, kommenterade Darin och den som kan sin Bamse vet vad det betyder: i nästa program får vi stifta bekantskap med tre små björnungar.

…bäst av artisterna som tolkade Maja? Pugh förstås med Painted by numbers.

Klippte även The Dark Night Rises på DVD för första gången och den funkar fint framför egna TV:n också. Sista fem minuterna är oerhörda men filmens bästa, enskilda sekvens är när Bane kliver upp på batmobiltaket utanför Arkham och pekar ut Gothams framtid.

Hade faktiskt ingen aning om att Christoper Nolan producerar en Stålmannen-rulle som går upp 2013, i regi av Zack Snyder som även gjort underskattade Watchmen. Trailern till Man of Steel är inte ute ännu men teasern är magisk. Säger exakt så lite och mycket som behöver sägas om en film. Hoppas de skippar trailer och nöjer sig med detta.

…kan Nolan göra episk filmhistoria av Stålmannen precis som han gjort med Batman? Det verkar onekligen lovande även om det är svårt att göra kryptonit trovärdigt.

Första advent ägnades åt en promenad genom ett snöigt och ljust Solna, ett besök på thaivagnen vid nya nationalarenan, kaffe plus lussebulle och kvällstidningarna på konditoriet i centrum. Ibland behövs inte mer för att sätta pricken över en bra helg.

Eller ja, man ska ta sig igenom kvällens Beck-film också.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB