Startsida / Inlägg

Buffalo Madsens oväntade comeback

av Robbie Lauler

Fitness och jag tar ett nytt grepp på 51-procentsfrågan i dagens tidning med anledning av att flera storklubbar nu via årsmötsbeslut vänder sig emot Svenska Fotbollförbundets ja till att släppa på grundskyddet för föreningsdemokratin.

Min krönika handlar om hur SvFF hanterat frågan från första motionen 2009 fram till i dag. Intressant läsning om jag får säga det själv.

Nog med skryt, det jag skulle vilja lyfta fram i det här forumet är att det visar sig att gamle Bengt Buffalo Madsen kan komma att spela en viss roll i historieskrivningen.

Här är brevet som Buffalo skickade till Lars-Åke Lagrell i januari 2009…

Brev till SvFF 2009

…flera av skälen Buffalo anger till att ta det försiktigt med att riva upp 51-procentsregeln används flitigt i dagens debatt.

Nu är det visserligen bara fyra år sedan, så mycket har inte hunnit hända men intressant ändå.

Buffalo fick skit från alla möjliga och omöjliga håll under tiden som pamp på dubbla stolar men här stod han helt klart på föreningsmedlemmarnas sida.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Annars då? Tja, vi har spelat in veckans Bollklubben där Niva och jag återförenades med Simon Bank som är tillbaka i tjänst efter den årliga ostronodyssén på franska rivieran.

…solbränd som värsta TV4-doktorn var han också.

Bank alltså, på Niva biter inga solstrålar.

Blev ett riktigt bra program, ute från fredag 10.00.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Till skillnad från reportaget om skiddopning på -90-talet som hade för många brister gillade jag Uppdrag Gransknings grävjobb kring kommunens stöd till Leksands IF.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Var länge inne på att köpa en Nissan Qashqai…nu har jag svängt till Subaru XV, boxerdieseln på 147 hästar. En gråsvart. Kan bli affär i helgen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Händer en hel del i IFK Göteborg.

När nye klubbdirektören Martin Kurzwelly presenterades hävdade han att han inte såg några större hinder för att IFK Göteborg skulle vinna Europa League inom överskådlig framtid:
– Jag är helt övertygad om att IFK Göteborg kan nå upp till den nivån. Det handlar inte bara om pengar. Om att alla i ett lag, både spelare och alla runt omkring, gör det lilla extra. En säljare gör det där extra besöket. Spelaren tränar lite extra. Det är den där lilla lilla marginalen som krävs. Vi vann Uefacupen 1982 och 1987. Då kan vi göra det igen.

Ett uttalande som konkurrerar om utmärkelsen ”Årets dummaste citat” med mötesordföranden Jörgen Linder som under Blåvitts årsmöte sa att  ”Nu får vi ha en flicka som drar lotten” och kallade upp Cecilia Andersson, 42, rektor på Änglagårdsskolan.

…vart tog den goa lilla gubben vägen?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mitt engagemang i Aftonbladets webb tv-program om vikt och hälsa Pepp lider mot sitt slut. Resultatet hittills är fem kilo ner and counting. Blir perfekt när vårsäsongen startar då jag förmodligen byter fotbollslag från Vasasällskapet till Kalle Kobras storsatsande gäng Gamla Karlbergare.

…jag har tre krav för att skriva på: tröja 10, nummer tio-rollen och straffarna. Jag har fått igenom ett – straffarna. Vi får se hur det blir med resten.

Det här laget spelar i sexan, därmed har jag lirat i superettan, söderettan, division II, division III, division IV, division V och snart alltså division VI.

…bara sjuan och allsvenskan kvar.

Landslagschefen Lasse Richt är värre. Han hävdar att han spelat i alla divisioner från allsvenskan till åttan. Dock har han aldrig lirat i superettan som inte fanns på den tiden Richts vänsterfot var fotbollsduglig.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB