Startsida / Inlägg

Fyra perspektiv på en utvisning

av Robbie Lauler

Utvisning eller inte? Diskussionen fortsätter.

Här på Sportbladet har snacket gått ungefär så här:

Spelarperspektivet Kalle Kobra.
Kalle menar att utvisningen är felaktig. Han betraktar det ur spelarens perspektiv och resonerar kring att det inte finns någon avsikt, att Nani aldrig ser Arbeloa: ”Hur förvånad hade man inte blivit om man försökt göra en nedtagning och sedan fått rött kort?”, säger Kalle. Det är en poäng.

Supporterperspektivet Wenmman den Store.
Wennman menar att utvisningen är ett sabotage mot fotbollen och driver en tes i dagens krönika att domarna borde döma utifrån någon slags systematiserad inkonsekvens: ”När det spelas en avgörande Champions League-match mellan två klassiker som Man United och Real Madrid, när det sitter 75 000 på läktarna och 200 MILJONER människor runt världen framför tv-apparaterna då måste även en domare begripa att hans ska använda regelboken…vad ska vi säga…lite annorlunda”. Känslomässigt håller jag med, det känns tråkigt att det inte fick avgöras man-mot-man så att säga.

DomarperspektivetRobert Laul.
Jag menar att domaren har stöd i regelverket att visa det röda kortet. Därefter blir det en bedömningssituation som egentligen är ganska ointressant. Cüneyt Cakir tog beslutet kring en händelse som sker under bråkdelen av en sekund och jag kan inte säga att det är fel. Hårt dömt och stora konsekvenser men inte ett felaktigt domslut, ingen skandal. Jag vänder mig också mot att spelaren ofta ”kommer undan” i sådana här situationer: Den spelare som med fart hoppar framåt med ena benet utsträckt och foten vinklad uppåt utan koll på omgivningen riskerar alltid att bli utvisad om han träffar en motspelare. Hur lite ”meningen” det än är. Ungefär som vid en glidtackling med dobbarna före där motståndaren kommer in från sidan och hinner före och får sulorna över smalbenen. Detta vet Nani.

GamblerperspektivetJanne Flash.
Sportbladets redaktionschef tycker att domaren förstörde för alla gamblers som hade satsat pengar på 1-1 och att United skulle gå vidare. ”Det var bästa spelet i Sportbladets spelservice i går. Och det såg så bra ut fram till utvisningen…”, säger Janne Flash som menar att utvisningen därmed var totalt felaktig. Det är tveksamt om Flash har någon poäng.

Här kan ni se vår LIVE-sändningen om gårdagens och kvällens Champions League-åttondelsfinaler…vad viskade egentligen Mourinho till sir Alex?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB