Startsida / Inlägg

Så skoningslös är döden

av Robbie Lauler
AIK drabbades av en ofattbar tragedi när målvakten Ivan Turina avled i hemmet natten mot i dag. En situation ingen fotbollsklubb kan förberedda sig helt på. Ändå gjorde AIK så väldigt mycket rätt. Fansen fick en plats och tid att sörja. En katolsk präst skickades till familjen. Lagkamrater, ledare och AIK-personal stöttades av kristeam. Informationen utåt var snabb och tydlig. Ordföranden Johan Segui med flera är värda allt beröm.

Mitt i chocken, sorgen och förstämningen var det vackert att se värmen från övriga fotbolls- och supporter-Sverige. Rivalitet och hat undantagslöst utbytt mot stöd, stöttning och det djupaste deltagandet. Strunt samma att det är självklarheter, det förtjänar ändå att nämnas.
Själv väcktes jag tidigt på morgonen av ett telefonsamtal från ordförande Segui som bad oss avvakta med publiceringen till det var helt bekräftat att Turinas liv inte gick att rädda. Ett önskemål som uppfylldes. Exakt hur medierna hanterat situationen lär bli föremål för vidare debatt men av det jag har kunnat överblicka har rapporteringen varit omfattande men balanserad och respektfull.
Ivan Turina och jag kom aldrig särskilt nära varandra i våra yrkesroller men vid ett tillfälle tipsade han oss om en restaurang i Zagreb – Hondlova – när vi var på plats för att bevaka landskampen Kroatien-Sverige våren 2012. Deras köttfat slår alla köttfat. Jag kunde helt enkelt inte besegra det. Så mycket kan jag säga, att jag kommer aldrig besöka Zagreb utan att äta på Ivan Turinas favoritrestaurang.
Ivan Turina, 32, efterlämnar en gravid hustru och två ettåriga tvillingdöttrar. Hur skoningslös kan döden vara? Just så skoningslös.
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB