Startsida / Inlägg

Dagens mejl

av Robbie Lauler

I efterdyningarna till stora idrottshändelser ramlar det alltid in ett och annat mer eller mindre välformulerat mejl i korgen. Jag tänkte bjuda på två av dem, vi börjar med att läsa vad Lars G har att säga:

”Det är förvisso sant att Sverige måste ha mer bollinnehav, lyfta backlinjen, pressa högre på tisdag. Men i grunden är det en fråga om mentalitet. Så här bör taktiken se ut:
Sparka sönder Ronaldo.
Ronaldo är Portugals hjärta. Allt går via honom, man söker alltid hans kant. Kommer han inte fram på den ena kanten så vandrar han över till den andra, och så söker man honom där.
Om Sverige sparkar sönder honom kommer den portugisiska lagmoralen sänkas drastiskt. Lagets hjärta kommer att avstanna, motorn kommer att hacka, osäkerheten inställa sig.
Detta i kombination med ett fanatiskt publiktryck (mer eller mindre krigsstämning) kommer att knäcka Portugal. Sverige får då ta en utvisning men vi kan slå dom med tio man, om vi får det rätta mentala övertaget. Matchinställningen måste vara ’en fråga om liv o död’.
Även en ful och smutsig seger kan vara vacker i fotboll. Fråga Toni Schumacher, den gamle tyske keepern, som knäckte käkbenet på Battiston 1982, med en ful och välriktad armbåge vilket sänkte den franska lagmoralen i den matchen.
Minns också Rob Niedermayers lömska tackling i ryggen på Foppa i en VM-final hockey för 10 år sen. Ett riktigt konstverk om du frågar mig.
Vi måste ha en osvensk inställning på tisdag. I krig är allt tillåtet och vi ska ju trots allt till VM. Om så, med vilka metoder som helst. Och allt detta kan du hälsa herr Hamrén eller någon vattenkammad taktikingenjör inom den svenska truppen från mig. Det går så bra.
MVH
Lars G”.

Kommentar: Hälsningen framförd. Medhåll saknas. Åtminstone från den här bloggen.

Johan anar vidare en tänkbar porrulle i efterdyningarna till hur spanska tidningen Marca översatt ett av mina citat: 

”Hallå Robert, läste igår en grej i en spansk sporttidning (Marca) om efterdyningarna av Sveriges möte med Portugal. Marca rapporterade om att svensk press kritiserar Ronaldo bla bla bla, och så kom de in på Zlatan.
Där hänvisade de till tidningen Aftonbladet och ett citat från dig, det där om sista skåran i kolven. Rejält roligt blev det dock först när jag översatte dina ord från spanska till svenska:
Den sista skåran i kolven blev (enligt Marca) på spanska ’la última muesca en la culata’, tillbaka till svenska, enligt Google translate blev det: ’den sista tidsluckan i baken’. I mina öron låter det som en möjligt titel på en sci fi-porr-rulle, så om det kommer ett kinky erbjudande från Spanien så vet du vad det beror på.
Hepp!
/Johan”.

Kommentar: Tyvärr har inga erbjuden ramlat in hittills.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB