Startsida / Inlägg

En mätt och nöjd gris

av Robbie Lauler

På plats i Lissabon där solen skiner och det är 20 grader varmt. Tyvärr dröjde jag för länge med att gå till poolen, för precis när jag lagt mig försvann solen bakom en mur.

Cristiano Ronaldo dök inte heller upp…

Skärmavbild 2013-11-14 kl. 19.19.49

 

 

 

 

 

 

 

…vad skulle han göra det för?

Fått en del ilskna reaktioner på min text om Portugals grisspelare men i mina ögonen är det inte negativt att vara en gris. I alla fall inte enbart negativt. Sedan har vissa, som Pepe, gått över gränsen för ofta för att det ska vara tillfälligheter.

Det är förresten inte negativt att vara en riktig gris heller. Alltså det där rosa djuret med svans och tryne. Under min research har jag förstått att grisar som lever i det vilda ägnar 14 timmar åt att böka efter föda och sover åtta timmar (vad de gör de övriga två timmarna är oklart, de kanske spelar FarmVille).

Grisar som lever på svenska farmar sover däremot hela 19 timmar per dygn vilket gör de olyckliga och benägna att bita svans.

Jag skulle nog kategorisera mig som något mittemellan institutions- och frihetsgrisen. Jag sover gärna tolv timmar per dygn och bökar efter föda ungefär lika länge. Det är en stabil rytm.

Det har varit en del snack om bilar i veckan och eftersom jag inte ska bevaka allsvenskan som kringresande krönikör längre funderar jag på att byta min folkhemsbil, en svart Nissan Qashqai 1,6l diesel, till en svart Nissan Juke 1,6l bensin…

Skärmavbild 2013-11-14 kl. 19.31.02

 

 

 

 

 

 

…mindre folkhemsbil, mer Batmobil.

Erik Hamrén har haft presskonferens, landslaget har bekantat sig med Estádio da Luz, texterna till morgondagens tidning är under produktion.

Efter galor, gåvor och grisar går vi djupare med det fotbollstaktiska i morgon matchdag – värt att köpa i pappersformat för alla som påstår sig genuint intresserade.

Det har varit mycket Jimmy Durmaz också. När vi räknade hade han 13 citat i tre olika artiklar i dagens Sportbladet varav endast en artikel handlade om honom själv.

…i morgon förekommer Durmaz i åtminstone två artiklar till som inte heller handlar om honom. Har Mikael Nilsson och Erik Edman äntligen fått en värdig arvtagare?

Bank noterade  precis att Durmaz avslut på träningen är svaga – pallar han inte uppmärksamheten?

…snart kan det dock bli ännu fler artiklar om Jimmy Durmaz. Sebastian Larsson klev av träningen med lindat knä och om inte Hamrén vill göra en rockad med Rasmus Elm ut på högerkanten, Anders Svensson in centralt bredvid Kim Källström, då är ett rakt byte med Durmaz det logiska.

Skulle Sebastian Larsson missa matchen är det förstås väldigt olyckligt. Även om han inte alltid glänser framåt är det på den kanten Ronaldo håller till. Och vad gäller försvarsspelet funkar Seb och Mikael Lustig bra ihop.

…Larsson är för övrigt den spelare under Hamrén som har flest poäng i tävlingslandskamper mot topp 15-rankat motstånd (två mål – tre assist). Där har Zlatan Ibrahimovic bara två poäng (två mål) enligt sajten http://forbannadfotboll.com/.

Så nog vore det illa med en skada på Sebastian Larsson alltid. Men förhoppningsvis är det så lugnt som Bodell Briefing hävdar, ”Bara ett köttsår”.

Pröva förresten att googla klickfiskare och ni får en rolig förstaträff. Jag åkte plötsligt på en känga i Dagens Media av något högdjur på Bonnier som menade att delningar på sociala medier är det kanske bästa kvalitetsmåttet på journalistiskt material. Nu annonserar Bonnier efter just en klickfiskare och jag kanske borde anmäla mitt intresse enligt devisen if you can´t beat them, join them.

Skämt åsido. Jag känner mer if you can’t join them, beat them.

Enligt Niva är det ett satans drag i Lissabons gamla stad i kväll, själv tänkte jag böka efter föda i hotellobbyn innan det är dags att sova mina tolv. Det duger gott för en mätt och nöjd gris.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB