Egalia får 100 000 kronor

Egalia, det stockholmska ungdomshänget för hbt-personer, hotas av nedläggning. Projektpengarna är slut. Den politiska majoriteten i Stockholm har ännu inte bestämt sig för om de vill vara med och rädda Egalia.

Verksamheten är mycket viktig. ”Varje år har Egalia över 2500 besök av unga som alla har en berättelse om varför dom inte kan vara öppna bland vänner, i skolan, på fotbollsträningen eller hemma med sin familj. Egalia är en unik, åldersreglerad och drogfri satsning. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och erbjuder ett konkret och personligt stöd från erfaren personal. I kombination med byggandet av ett socialt nätverk leder det till en ökad självkänsla, förbättrad psykosocial hälsa och ett liv i öppenhet”, skriver Egalia.

Inspirationen är hämtad från Harvey Milk School i USA.

Hittills har över 2000 personer skrivit under uppropet för att rädda ungdomsgården. I förra veckan fick Egalia pris från Sveriges ungdomsmottagningar. I dag fick Egalia 100 000 kronor ur Yvonne Ruwaidas Grön Fond, som gör att verksamheten kan drivas vidare i höst.

Politikerna i Stockholms stadshus borde ta sitt ansvar och garantera Egalias överlevnad på lång sikt.

Åsa

Senaste inläggen