Startsida / Inlägg

Lössen i den blåa fanan

av Eva Franchell

 

Det är klart att Moderaternas migrationsminister Tobias Billström och partisekreteraren Per Schlingmann blev nervösa. Mindre än ett år före valet kunde Moderaterna inte framstå som ett invandrarfientligt parti. 

Kvällens program från Uppdrag granskning visar hur partiledningen tvingade partikamraterna i Vellinge att skriva på kontraktet om att ta emot flyktingbarn.

Uppdrag granskning visade dock hur de verkliga Vellingemoderaterna visserligen skrev på kontraktet, men att de gjorde det under bilan. Frågan är om Vellinge någonsin kommer att välkomna flyktingar till kommunen.

I 25 år har Vellinges moderate borgmästare Göran Holm hårdnackat vägrat att ta emot flyktingar. Han skyller på andra, han svänger sig och hävdar att det handlar om pengar trots att kommunen får full ersättning.

Den mannen kommer att fortsätta att vara en pinsamhet och en skam för Moderaterna, så länge han nu får fortsätta att representera partiet.

Annat var det när centerpartisten Sven-Olle Olsson vägrade att ta emot flyktingar i Sjöbo kommun. Då kastade partiledaren Olof Johansson ut honom ur partiet med orden: ”Vi ska inte ha några bruna löss i vår gröna fana.”

När kommer den moderata partiledningen att visa på samma civilkurage?

Eva Franchell

almedalen annie lööf arbetslöshet centerpartiet dagens lista eu flyktingar fredrik reinfeldt kristdemokraterna moderaterna Robert Nyberg satir serie skola socialdemokraterna stockholm sverigedemokraterna Vilgot vilgot på arbetslinjen vinst i välfärden
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB