Björklund får tona ner sig när det gäller

Folkpartiet höll sin valupptakt igår. Partiledaren Jan Björklund är en framåt man, den i alliansens fyrspann som står minst i skuggan av de dominerande Moderaterna och Fredrik Reinfeldt. Björklund vill ta plats och utmanar hela tiden med kontroversiella frågor, även med sådana som han vet att statsministern vill tona ner.

Denna hållning märks också i Folkpartiets valmanifest, en diger lista inom politikens i stort sett alla ämnesområden. Här går allt igen: språktestet, burkaförbudet, skampedagogiken (krav på föräldranärvaro i klassrummet för stökiga elever), försämrat anställningsskydd, slopad värnskatt, en ny folkomröstning om euron och mycket mer.

Regeringens gossen Ruda har han kalltats, Björklund. En riktig spjuver och bråkstake alltså.

Hela 32 sidor är FP:s manifest på. Men med tanke på att alliansens samlade valmanifest utgörs av 48 sidor är det uppenbart att pappa tullvaktmästaren Ruda hållit gossen kort när det väl har gällt.

 

Senaste inläggen