Sossar mot storebror

Morgan Johanssons försök att ändra den socialdemokratiska hållningen till FRA-lagen fick ett abrupt slut igår när han kördes över av den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Det var ett klokt beslut. 

Partikongressen förra hösten var mycket tydlig i integritetsfrågorna och partistyrelsen fick backa på ett flertal punkter. Man kan inte bara strunta i kongressbeslut som medlemmarna fattat.

En av de grupper som drev fram en större tydlighet i integritetsfrågorna på kongressen är Sossar mot storebror. En av ledarna är Morgan Johanssons lillebror Tony Johansson som även skrev under uppropet mot sin storebror på Aftonbladet debatt . På Facebook konstaterade han:

Mitt medlemskap i ”Sossar mot storebror” har under morgonen blivit dubbeltydigt.

Sossar mot storebror har en viktig roll att fylla även framöver. 

Storebror kommer nämligen knappast ge upp.

Andra som skriver om FRA-debatten: Johan Westerholm ger Morgan Johansson underskänt. Alexandra Einerstam vill värna kongressbeslutet. Peter Andersson om en ny FRA-dag för S. Sandro Wennberg undrar om Morgan Johansson tror att signalspaningen fällde S eller varför han vill ändra politik. Mary X Jensen tror att det finns andra metoder att bekämpa terrorism än ökad övervakning.

Anders Lindberg

Senaste inläggen