Pundit roundup – Vårbudgeten

Marika Lindgren Åsbrik har en del anmärkningar på beräkningen att vårdbiträden tjänar 23.200 kronor i månaden, då det ger en skev bild av hur skattesänkningarna fördelas.

Ali Esbati punkterar dogmen att sänkt skatt ger ökad sysselsättningen genom att helt enkelt berätta hur det ligger till i den verkliga världen.

På Alliansfritt Sverige lyfter Viktor Tullgren upp ett mindre smickrande diagram ur budgeten som visar på ökande fattigdom under regeringen Reinfeldt.

Fredrik Antonsson, aka Tokmoderaten uppmärksammar Tommy Weidelichs (S) insats i budgetdebatten:

medan Tommy stod där och flackade med blicken samtidigt som han upprepade det mantra som hans medhjälpare hade bankat i honom så kom ett uppriktigt erkännande och ett korrekt konstaterande…

”Jag tycker att Anders Borg skötte sig bra under finanskrisen, men jag tycker att regeringen saknar en efterkrispolitik”

Tänk det tycker jag med, och jag inte för mitt liv förstå varför man inte använde de månader de tog för ett havererat sosseri att hitta Juholt och Waidelich till att faktiskt lyfta fram en politik för en ny tid – en tid då vi jobbat oss igenom en kris, på ett bra sätt om man skall tro på sossarnas nervösa finansministerkandidat.

Den hälsosamme ekonomisten välkommar ytterligare skattesänkningar men påpekar att

”Förr eller senare tror jag att regeringen kommer att tvingas ta ett helhetsgrepp på skattesystemet. Men varken den höjda brytpunkten eller den sänkta restaurangmomsen bidrar i alla fall till att komplicera skattesystemet ytterligare”

Anders Wallner (MP) är inte jätteimponerad:

Alliansen sänker inkomstskatten, lägger tillbaka lite pengar som man skurit ner på järnvägsunderhåll och köper in stridshelikoptrar. I övrigt ett ganska fattigt dokument. Det är som att man är färdig med sitt politiska projekt och gått över till administration. Den attityden har fällt regeringar förut och jag önskar mig en regering med kreativitet, fantasi och visioner.

Senaste inläggen